Ihmiset Tilaajille

Virpi Hämeen-Anttila ajatteli pitkään, että vain hoikka voi olla onnellinen – sitten hän tapasi miehen, joka muutti kaiken

Nuorena ylipainoinen Virpi Hämeen-Anttila ajatteli pitkään, että vain hoikka ihminen oli olla menestynyt, haluttava ja onnellinen. Muiden kommenteista hän päätteli, että vartalo pitää piilottaa näkyviltä. Suhde kehoon muuttui vasta, kun hän tapasi viisaan miehen.

Paino on rytännyt kirjailija tutkija Virpi Hämeen-Anttilaa kasaan vuosikausia. Välillä kyse on ollut myös fyysisestä painosta, mutta ennen kaikkea häntä on litistänyt henkinen paino: kalvava pelko ja stressi.

Sen juuret ovat lapsuudessa ja nuoruudessa. Raivoava isä, alistuva äiti, selkävamma ja lääkärien ajattelemattomuus sysäsivät Virpin jo lapsuudessa ensin syömään tunteisiinsa ja sitten kurittamaan kehoaan niin, että suhde ruokaan vääristyi.

Aikanaan monenlaiset laihdutuskuurit läpikäynyt Virpi tietää nyt, ­että kenenkään ei pitäisi hurahtaa laihdutuskuureihin. Yleensä ne tähtäävät vain lyhytaikaiseen painon pudotukseen, eivät terveyteen tai hyvään elämään.

Keskeistä laihdutuskuureissa kun on vaa’an tuijottelu. Paino.

”Jos lukemat eivät alene, tulkinta on, että et ole suorittanut kuuria oikein. Et ole tarpeeksi omistautunut. Olet kuriton ja laiska. Sellainen syyllistävä ajattelu on tuhoavaa.”

Se ajoi Virpinkin ajattelemaan, että kun hän laihtuu, hän ei ole enää huono. Hänestä tulee onnellinen.

Meni vuosia ennen kuin Virpi oivalsi, etteivät liiallinen syöminen ja hallinnasta karkaava painonnousu liity tahtoon ja itsekuriin vaan tunteisiin ja kehon fysiologiaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.