Ihmiset Tilaajille

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kohtasi uransa alussa väheksyntää: ”Tuollaisia tytönhupakoita, romutatte uskottavuuden”

Kun Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila aikoinaan aloitti politiikan toimittajana, hänelle tokaistiin, että nuoret naiset nakertavat alan arvostusta. Se satutti, mutta antoi myös pontta näyttää, että pärjää.

Kabinetin nimi on Hella, ja siellä on kolme vahvaa naista. Seinällä on näyttävä rautareliefi Yleisradion ensimmäisestä naisjohtajasta Hella Wuolijoesta. Pöydän ääressä puolestaan istuu Ylen historian toinen naispomo Merja Ylä-Anttila, ja ikkunalaudalta tilannetta tarkkailee tyynenä kolmas naishahmo, Muumimamma.

”Toivoisin, että minussa olisi vähän heitä molempia”, Merja sanoo.

”Hella oli luova ja voimakastahtoinen, aikanaan toki myös kiistelty persoona. Muumimamma taas on utelias elämälle. Hän välittää kaikesta, ja hänellä on syli avoinna ihmisille.”

Merja on pikkukaupungin ­likkoja, syntynyt ja varttunut Hämeenlinnassa. Juuret ovat syvällä Hämeessä: ­sukua on asunut Rengossa 1500-luvulta asti.

Merjan mielestä hämäläisyyteen liittyy sitoutuneisuutta.

”Se on hyvä asia, jos se ei muutu jääräpäisyydeksi. Aviomieheni on äitinsä puolelta karjalaista sukujuurta ja evakkoperheestä. Sieltä olen oppinut sosiaalisuutta ja hetkeen heittäytymistä.”

Lue myös: Uutisankkuri Eva Polttilan koskettava sukutarina: Isoäiti menetti omaisuutensa ja perheensä ja pakeni henkensä edestä Suomeen

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.