Ihmiset Tilaajille

Ystävyyden tärkein neuvo: Kannattaa olla paras ystävä myös itselle

Ystävyyteen kuuluu ylä- ja alamäkiä, taukoja ja riitojakin, mutta mitä jos rakkaasta ihmisestä tulee jatkuvasti voimat vievä taakka?

Ihminen on sosiaalinen eläin, joka tarvitsee ympärilleen toisia ihmisiä voidakseen hyvin ja tunteakseen olonsa turvalliseksi. Parisuhde on usein ihmissuhteista tärkein, sillä siinä kaksi ihmistä on yhdessä toisiaan varten.

Ystävyyssuhteille on tavallista, että niiden merkitys vaihtelee eri elämävaiheissa. Esimerkiksi perheen perustaminen on monelle aikaa, jolloin parisuhde korostuu. Tällöin ystävyys voi jäädä enemmän taustalle, odottamaan tilanteen muuttumista.

Psykologi ja pariterapeutti Jaana Mäntykoski korostaa ystävyyssuhteiden merkitystä, vaikka oma kumppani olisikin ihmisistä tärkein.

”Parisuhde on etenkin sen alkuvaiheessa melko symbioottinen suhde, mutta kukaan ihminen ei voi tyydyttää toisen kaikkia sosiaalisia tarpeita. Siksi ystävyyssuhteet ovat toimivan parisuhteen elinehto. Yksi ihminen, kumppani tai ystävä, ei voi olla kenenkään kaikkien odotusten täyttäjä.”

Jos näin käy, ystävyydestäkin voi muodostua taakka.

Likasangoksi ei tarvitse ruveta

Ystävyyteen kuuluu elämän ilojen ja surujen jakaminen, mutta kenenkään likasangoksi ei tarvitse ruveta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.