Tarvitset:

Pohja:
150 g leivontamargariinia
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Täyte:
1 pussi Blå Band Couscous-Kasvispata-aineksia (120 g)
200 g kylmäsavulohisiivuja
2 munaa
2 dl ruokakermaa
175 g mozzarella-juustoraastetta
öljyä vuoan voiteluun

Päälle:
Rucolaa

Tee näin:

1. Nypi leivontamargariini ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää suola ja kylmä vesi. Pyörittele taikinasta pallo ja laita taikina odottamaan jääkaappiin.
2. Tee täyte. Valmista Blå Bandin Couscous-kasvispata pussin ohjeen mukaan.
3. Anna valmiiksi tulleen padan jäähtyä hetki. Pilko kylmäsavulohisiivut pienemmiksi. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Lisää seokseen valmis, jäähtynyt Couscouskasvispata.
4. Voitele 26-28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka öljyllä. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuokaan. Pistele haarukalla muutamia reikiä piiraspohjaan, ennen kuin lisäät sen päälle täytteen. Kaada täyte piiraspohjan päälle.
5. Lisää pinnalle pilkotut kylmäsavulohisiivut sekä juustoraaste. Paista piiras 200 asteessa n. 30 minuutin ajan. Koristele rucolalla.

Bloggaajan haastattelu: Unelmalandia

Couscous testiryhmän kuvakilpailu

Mihin tilanteeseen tekemäsi couscous sopi erityisen hyvin?

Tämä ruokaisa Couscous-kylmäsavulohipiirakka valmistui ystävilleni järjestämiin illanistujaisiin. Halusin valmistaa kahvipöytään nopeasti jotakin herkullista ja jokaiselle vieraalle takuulla maistuvaa suolaista syötävää. Vietimme iltaa ystävien kanssa rennosti pöydän ääressä kuulumisia vaihtaen ja hyvästä ruoasta nauttien.Couscous-kylmäsavulohipiiras on nopea ja helppo valmistaa, ja mikä parasta, todella maistuvaa! Blå Band Couscous-Kasvispata-aineksista tulee piiraaseen sopivasti makua ja mausteisuutta, joten muuta maustamista ei tarvita.

Mikä kyseisen couscousin valmistuksessa tai maussa on parasta?

Blå Bandin Couscous-kasvispadan valmistus on todella nopeaa ja helppoa. Tämä tulee varmasti olemaan meille yksi arjen hätävararuoka. Maussa tykkäsin itämaisuudesta ja miedosta tulisuudesta.

Palaa takaisin kilpailusivulle ja äänestä suosikkiasi tästä!