Nyt on jo ensimmäiset joulukalenterin luukut avattu, ja kyllä se näyttää olevan jännittävää puuhaa vielä 8-vuotiaalle Nea-tyttärellemmekin. Hän juoksee joka aamu yöpaitasillaan joulukalenterille kurkkaamaan, että mitä sieltä luukusta minäkin aamuna avautuu… 😉

Meidän joulukalenterina on nyt muutaman vuoden ajan toiminut Mailegin tonttutyttö. Tismalleen samanlainen kalenteri löytyy muun muassa täältä.

Joulukuun alku on iloksemme ollut luminen, ja kyllä sitä lunta jo pitkään odoteltiinkin. Potkukelkkaa on jo kokeiltu, pulkalla laskettu ja suksiakin ollaan soviteltu, jos vaikka saataisiin jossain kohtaa sen verran lisää lunta, että hiihtämäänkin päästäisiin.

Itsenäisyyspäivän huumaa

Vietimme itsenäisyyspäivää leudossa talvisäässä, ja hurautimme Nea-tyttären kanssa pulkkakyydillä läheisille joulumarkkinoille. Siellä ihastelimme paikallisten käsityöläisten tekemiä jouluisia koristeita ja nautimme lautaselliset maittavaa joulupuuroa kanelisokerin kera.

Itsenäisyyspäivän iltaa vietimme naapureiden luona ihastellen Linnan juhlien pukuloistoa maistellen siinä ohessa kotitekoista pizzaa ja nauttien Suomen itsenäisyyden kunniaksi myös lasilliset kuohuvaa.

Ilta kului nopeasti mukavassa seurassa ja moni upea puku herätti ihastusta sekä muutama puku myös ehkä hivenen hämmästystä, mutta näin se taitaa olla joka vuosi.

Joulutunnelma saa jo näkyä

Näin joulukuussa kotiimme on jo ilmestynyt erinäisiä jouluisia koristeita. Pidän erityisesti täkäläisestä huutokaupasta hankkimistani vanhoista pleksikuvuista, joiden sisälle voi tehdä erilaisia asetelmia.

Kuvan kaurisasetelma on yksi tämän joulun suosikeistani ja se valaistuu tavallisilla jouluvaloilla. Hiukan samantyylisiä, valkoisia kaurisaiheisia koristeita löydät muun muassa täältä.

Illan tullen sytytämme kynttilöitä etuterasillamme oleviin lyhtyihin, jotka tuovat valoa pimeisiin alkutalven iltoihin. Kuvan etualalla näkyy ruostumattomasta teräksestä valmistettu ajaton LeinoDesignin lyhty, johon olen kovasti tykästynyt.

Joulun alla nautimme myös sisätiloissa kynttilöiden valosta, ja poltammekin kynttilöitä lähes joka ilta.

Valmistin ohuesta rautalangasta ja pienistä katajanoksista mansetit olohuoneen kynttelikköön. Lisäsin mansetteihin vielä kuivuneita kukintoja, joiden päälle ripottelin koristehilettä. Yksinkertaiset ja nopeatekoiset koristeet, jotka antavat ilmettä mustalla spray-maalilla tuunatulle vanhalle kynttilänjalalle.

Ensi viikolla joulu alkaakin jo toden teolla kolkutella ovelle. Silloin on vielä tiedossa viimeinen joulupostaus, jolloin jaan viime hetken paketointivinkkejä ja kerron fiiliksistämme juuri ennen jouluaattoa. Nähdään silloin!