Kynttilät haudalla

Monissa perheissä joulu tuntuu joululta vasta kun on käyty hautausmaalla. Jouluisen kynttilämeren keskellä keskitymme hyviin hetkiin, joita olemme kokeneet yhdessä vainajien kanssa. Kynttilä on kaunis osoitus siitä, että erityisesti jouluna myös edesmenneet läheiset ovat mielessämme.

Moni ei tule ajatelleeksi hautausmaan näkyä joulun jälkeen, kun viimeisetkin kestokynttilät ovat palaneet loppuun. Kynttilöiden suojuksia jää haudoille ja hankeen tuhansia kappaleita joka vuosi.

Käy uudelleen loppiaisena

Kynttilöiden kuoret ja metalliset kannet ovat ongelmajätettä, mutta osa lasikuorisista hautakynttilöistä voidaan puhdistaa ja käyttää uudelleen. Iloisena poikkeuksena markkinoille on aivan viime vuosina ilmaantunut kompostoitavia kynttilöitä, jotka ovat tietenkin ekologisin vaihtoehto.

Jälkien korjaaminen on kuitenkin omaisten vastuulla – kynttilästä riippumatta. Ehkä helpoin ratkaisu on käydä haudalla uudemman kerran esimerkiksi loppiaisena. Joulurauhan voi jättää hautausmaalle, kun työ ja rutiinit valtaavat jälleen arjen. Samalla roskat tarttuvat käteen kuin itsestään!

Teksti: Terhi Leiniö        

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Joulu

Keskustelu

  1. mummi-56

    kyllä hautausmaale jää paljon ”turhaa” joulun, sekä kaikkien juhlapyhien jälkeen, kun sinne vietyt koristeet vanhenevat, eikä huoliheta niitä pois ensi arkena, on omaisia jotka asuvat kaukana, mutta ei se anna oikeutta ”unohtaa” hautaa, sen jälkeen, voihan sopia lähellä asuvan kanssa, että hän huolehtisi ja voihan pyytää kirkolta apua. Itse vien kynttilät ja kausikoristeet ja kerään ne pois heti niiden vanhetessa, hautausmaiden siisteyttä pitäsi ajatella niitä toisiakin omaisia ajatellen, jotka haluavat siisteyttä ja varmaan vainajatkin, uskon niin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti