Äitienpäiväkortin tekoa

Äitienpäivälahjaksi kehystetty taulu

Kehystä ajatuksesi äidistä askartelemalla äitienpäivälahjaksi persoonallinen taulu!

Mieti, millaisen taulun haluat tehdä. Ota suunnitteluun vinkkiä äidin mielenkiinnonkohteista ja harrastuksista.

Pohdi,  mitä tarvitset ideasi toteuttamiseen.  Erityisen hyvä materiaali on sellainen, joka herättää muiston mukavasta hetkestä ja tuo pintaan tunteita ja tunnelmia.

Yksityiskohdat luovat suloista tunnelmaa

Pienet aarteet, kuten vanhat vauvantöppöset, ristiäislusikka tai perintökoru ovat mitä mainioimpia yksityiskohtia tauluun. Samoin taulun teossa voi hyödyntää äidin lähettämän kirjeen tai yhdessä valitun tapetin jäännöspalan. Niistä taiteilee taululle persoonallisen taustan.

Hyvää lisämateriaalia tauluun löydät askarteluliikkeestä ja ompelukaupasta. Varaa taulun toteutukseen somia nappeja, kangas- ja pitsinauhaa, kaksipuoleista teippiä ja esimerkiksi kultatusseja. Kauniita yksityiskohtia tauluun poimit myös esimerkiksi aikakaus- ja sanomalehdistä. Ota lehdistä talteen kuvia ja tekstinpätkiä, jotka sopivat aiheeltaan ja tunnelmaltaan äitienpäivään.

Anna ideoillesi kehykset

Kun taulun teossa hyödynnettävät kuvat, esineet ja tektipätkät on selvillä, valitse kehykset. Arvokkaan materiaalin kehystämiseen hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kultaliikkeestä ostetut kehykset, joita somistavat pienet timantit.

Sommittele kuvat, teksti ja esineet kauniisti kehyksien sisään. Hyödynnä kiinnittämisessä laadukasta kaksipuoleista teippiä. Sillä saat pienet esineet tarttumaan esimerkiksi taustana käytettävään kartonkiin. Kirjoita taustapaperiin pieni viesti äidille ja merkitse päivämäärä. Aseta lopuksi kehysten takakansi paikoilleen.

Hyödynnä materiaalia useampaan tauluun

Jos materiaalia on runsaasti ja haluat hyödyntää sen kaiken, jaa materiaali useampaan tauluun. Ja vaikka jokaisessa taulussa on hieman eri materiaaleja, saat tauluista harmonisen tauluryhmän tekemällä kaikille samanlaisen taustan kartongista tai tapetista.

Kotilieden maksuttomat äitienpäiväkortit löydät tästä linkistä.

Lue myös:

Äitienpäivän hemmotteluaamiainen
Äitienpäivän menu raikkailla mauilla
Äitienpäiväruno viimeistelee äitienpäiväkortin
Äitienpäivä on lähtöisin Yhdysvalloista

Avainsanat

Keskustelu

Tuo taulun värkkääminen kaikesta kotona ajelehtivasta tarpeettomasta sälästä on periaatteessa ihan mukava kierrätysidea. Mutta kun koti on jo entuudestaan todellakin täynnä koriste-esineitä, tauluja, seinävaatteita ja soffatyynyjä…. Usean sukupolven asumisen jäliltä suvussa aina seuraavalle polvelle siirtynyt talo alkaa pullistella eikä ole oikein näköiseni vaan enemmänkin esi-isien näköinen! Ja monella tutulla kodissaan sama juttu. Minulle olisi todellinen äitienpäivälahja sellainen lahjominen, että voisin vähän jakaa omiani pois lapsilleni ja vieraillekin ihmisille ilmaiseksi arvottomammat ja kohtuuhinnalla arvokkaammat. Tulisi tilaa.

Vihjeeksi, että voit viedä esim. kirpputorille tarpeettomat ja sellaiset, joista et erityisesti pidä. Tulee kivasti tilaa ja joku voi löytää kirpparilta mieleisensä tavaran. Minä lajittelen säännöllisesti tavaraa kirppareille, mutta silti sitä tahtoo kertyä liikaakin.

Kommentoi juttua: Äitienpäivälahjaksi kehystetty taulu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X