Juhlat

Askartele halloween-kortit

Loihdi jännittäviä halloween-kortteja, -kirjekuoria ja -pussukoita. Sujauta pussukkaan sopivasti kaamea yllätys: pääkallokarkkeja ja leluhämähäkki.

Kuuluu kummia -kortti, -pussukka tai -kirjekuori

Tarvikkeet halloween-korttiin

Tee näin halloween-kortti näin:

  1. Etsi vanhoista aikakauslehdistä kuvia ja sanoja, joista kokoat noidan salaperäisen kodin. Leikkaa lehdestä vaikkapa keinutuolin, kissan, kirjahyllyn ja kaapin sekä kellon kuva.
  2. Liimaa mustan korttipohjan, kirjekuoren tai paperipussukan päälle sitä pienempi valkoinen korttipohja tai valkoinen paperi. Sommittele leikkaamasi kuvat korttiin ja kiinnitä liimalla.
  3. Tee nauhasta, narusta ja harsosta korttiin noidan luuta. Leikkaa juuttinarusta noin kahdeksan sentin pituisia pätkiä, niputa, taita keskeltä ja kiinnitä yhteen langalla. Leikkaa mustasta ohuesta narusta suunnilleen seitsemän sentin pituinen pätkä ja mustasta harsosta kapea kaistale. Kiinnitä lankanippu luudan pääksi, musta naru varreksi ja harso varren päähän rusetiksi hyödyntäen kaksipuolista liimanauhaa.
  4. Tee haaraniiteistä hauskat nupit noidan kaappiin. Paina ne varovasti kaapin kuvan ja kartongin läpi. Muodosta kirjaintarroin ja lehdestä leikatuin sanoin halloweeniin liittyvä teksti.
  5. Piilota paperipussukkaan pussillinen teemaan sopivia makeisia, esimerkki pääkallokarkkeja ja joku hieman kauhea lelu, kuten leikkihämähäkki.

Noidan hattu -kortti, -pussukka tai -kirjekuori

Tarvikkeet

Tee näin:

  1. Piirrä kartongille pieni harjakattoinen talo. Leikkaa ja liimaa se valmiin korttipohjan, kirjekuoren tai pussukan taakse siten, että se pilkistää sen takaa.
  2. Etsi ja leikkaa aikakauslehdistä kuvia, joista saat talolle savupiipun ja ikkunat. Ota lehdistä lisäksi talteen halloweeniin liittyviä kuvia ja kuvioita. Teemaan käyvät esimerkiksi piirroskuvat luurangoista ja pääkalloista sekä kuviot, jotka muistuttavat hämähäkin seittiä. Liimaa kuvat korttiin, kirjekuoreen tai lahjapussiin.
  3. Kiepauta mustasta paperista pieni noidanhattu hyödyntäen liimanauhaa. Solmi mustasta nauhasta rusetti ja kiinnitä se hatun alareunaan, liimanauhalla sekin.
  4. Sommittele noidanhattu sopivaan kohtaan askartelua. Kiinnitä liimanauhalla.
  5. Piilota paperipussukkaan teemaan sopiva lelu ja makeisia.

Vinkki!

Lähetä kerroksellinen kortti vastaanottajalleen kuplapussissa tai pienessä paketissa, niin se säilyy hyvänä perille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele halloween-kortit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.