Juhlat

Hääkimppu: Kesäniityltä kerätty kimppu morsiamelle

Kaunis kukkakimppu antaa viimeisen silauksen morsiamen asulle. Oli kimppu sitten perinteinen tai trendien mukainen, on se usein kantajansa näköinen.

Vuoden Floristiksi 2014 palkittu Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta kertoo, että tämän vuoden hääkimpputrendeissä näkyy luonnollisuus ja selkeys. Kimppu saa näyttää niityltä kerätyltä ja kukkien varret saavat näkyä.

Kimpuissa käytetään pastellisia sävyjä, vaaleanpunaista ja keltaista. Muotimaailmassa esillä olleet voimakkaiden värien yhdistelmät antavat kuitenkin vaikutteita myös hääkimpputrendeihin.

Violetti kimppu


Muotimaailmasta tutut voimakkaiden värien yhdistelmät näkyvät myös hääkimpuissa. Kuva: Ilari Kukkonen, Järvenpään Kukkatalo

Kampin Kukassa ja Kukkakauppa Désireéssä on myös kysyntää luonnollisille kimpuille.

– Tällä hetkellä suosituimmat trendit ovat olleet kesäniityltä ”kerätyt”, pyöreät kimput, joissa on käytetty paljon kukkia. Myös tiiviit, pyöreät kimput ovat trendikkäitä, kertoo Tanja Sivén Kampin Kukasta.

Kampin Kukka on Helsingin vanhin kukkakauppa ja sieltä tilataan sekä perinteisiä että trendikkäämpiä kimppuja.

– Kesällä hempeät pastellisävyt, valkoiset ja valkovihreät ovat myyvimmät. Nyt myös kesä 2015 -trendinä värikkäät kimput, Sivén kertoo.

Sari Kunnas Kukkakauppa Désireéstä kertoo, että prinsessatyylisiä kimppuja on vähemmän kuin ennen. Kimput ovat luonnollisia ja runsaita ja kukkia käytetään monipuolisesti.

– Morsiamet seuraavat kyllä paljon mitä uusimmat muotisuuntaukset sanovat. Netin käyttö on helpottanut monia hääpareja miettimään toiveitaan ja haaveitaan, Kunnas sanoo.

Kimppu


Jokaisesta hääkimpusta tulee aivan omanlaisensa. Kuva: Kukkakauppa Désireé

Kimpun muotoon on tullut vaihtelevuutta ja perinteisen pisaranmallisen kimpun rinnalle suosituiksi ovat nousseet pyöreät kimput. Kimppujen hinnat vaihtelevat suuresti aina kaksinumeroisista luvuista nelinumeroisiin. Kimpun hintaan vaikuttaa käytettyjen kukkien ja kimpun mallin lisäksi käsityön määrä.

– Suuri valuva kimppu pelkistä orkidéoista on kallis, Sitolahti sanoo.

Kaikissa kolmessa kukkakaupassa morsiamet saavat itse olla mukana oman kimppunsa tekemisessä ja heidän mieltymyksiään kuunnellaan.

– Kimput suunnitellaan yksilöllisesti morsiamen toiveiden mukaan pukuun ja kampauksiin sopivaksi, jotta ne muodostavat kokonaisuuden, Sivén sanoo.

Kampin Kukkaan morsiamet ovat tuoneet omia koristeita kimppuihin, kuten nauhoja, helmiä, häämekosta kangasta, jota voi sitoa varsien ympärille.

Kukkakauppa Désireéssäkin kimput suunnitellaan kokonaisuuksiksi morsianten toiveiden pohjalta. Järvenpään Kukkatalossa kimppuihin on laitettu esimerkiksi morsiamen lempikukkia.

– Hääkimppu on enemmän kantajansa näköinen kuin trendien mukainen, sanoo Sitolahti.

KukkaKimppu


Pyöreät kimput ovat morsianten suosiossa. Kuva: Kampin Kukka

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hääkimppu: Kesäniityltä kerätty kimppu morsiamelle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.