Juhlat

Halloweenin parhaat makeiset ja leivonnaiset

Syksyn synkimmissä juhlissa nautitaan perinteisesti kurpitsaisista herkuista, mutta tarjoilupöytää täydennetään myös uusilla ideoilla. Suussa sulavat makeiset, muffinit ja kakut saavat vieraiden makunystyrät hyrräämään.

Halloween on tunnettu suurista kurpitsoistaan, jotka taipuvat myös tarjoilujen raaka-aineeksi. Suloisten kurpitsamuffinien taikinassa on runsaasti kurpitsasosetta, minkä ansiosta kuppikakuista tulee vastustamattoman meheviä. Taikina maustetaan piparkakkumausteella ja muskottipähkinällä, jotka korostavat kurpitsan hentoja aromeja. Valmiit muffinit kuorrutetaan appelsiinituorejuustolla ja koristellaan valkosuklaarakeilla.

Lakritsitryffelit Kotiliesi

Tumman puhuvat lakritsitryffelit ovat oiva valinta juhlien herkkupaloiksi. Täyteläiset makeiset valmistetaan kuohukermasta, tummasta suklaasta ja tomusokerista. Ainutlaatuisen maun takaa raakalakritsijauhe, jonka voimakas aromi pääsee hienosti esille suklaan rinnalla. Pyöreiksi muotoillut tryffelit kieritellään kaakao- tai lakritsijauheessa ja nostetaan jääkaappiin odottamaan vieraiden saapumista.

Voimakkaan makuisten tryffeleiden rinnalla maistuvat hentoaromiset vaahtokarkit. Paahdetut hasselpähkinät ja mantelilikööri muodostavat vaahtokarkkimassaan ihanan pähkinäisen vivahteen. Liivatelehdillä hyydytetyt makeiset vaativat hieman tarkkuutta tekijältään, mutta lopputulos on taatusti vaivan arvoinen.

uuden seelannin kurpitsapiirakka

Halloween-juhlien klassikko eli kurpitsapiiras pitää pintansa vuodesta toiseen. Amerikkalaistyylisen piiraan pohjataikina painellaan uunivuokaan ja esipaistetaan uunin lämmössä. Tämän jälkeen pohjan päälle kaadetaan herkullinen täyte, jossa yhdistyvät kurpitsasose, fariinisokeri ja kuohukerma. Piiras nostetaan takaisin uuniin ja sen annetaan kypsyä rauhassa. Valmista herkkua leikatessa ilmoille leijailee kanelin, muskottipähkinän ja neilikan vienot aromit.

Appelsiini-sitruuna-marenkimuffinit

Jotta kurpitsa ei korostuisi juhlien tarjoiluissa liikaa, on herkkupöytään syytä leipoa appelsiini-sitruuna-marenkimuffineja. Raikkaat leivonnaiset haastavat perinteisen marenkitortun päivitetyillä mauillaan. Kuppikakut saavat täytteekseen sitruuna-limekiisseliä, jota valutetaan lusikallinen jokaisen muffinin koverrettuun pintaan. Herkulliset leivonnaiset kruunataan marenkihunnulla, jonka kaunis olemus kutsuu maistamaan pirteitä leivonnaisia.

Kurpitsakakku

Näyttävässä kurpitsakakussa maistuvat kurpitsasose, valkosuklaa ja mantelirouhe. Kakku paistetaan uunin lämmössä juuri ja juuri kypsäksi, jotta se pysyy mehevän kosteana. Herkkupöydän komistus tulee leipoa muutamaa päivää ennen juhlia, sillä maku syvenee ajan kanssa.

Herkkuja kurpitsasta: Kurpitsamarmeladi Kurpitsakeitto Kurpitsa värittää syysruoan Kurpitsa on vihannestiskin aurinkoinen pullukka Värikästä kasvisruokaa kurpitsasta Ruoka.fi: Kauden herkku: kurpitsa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloweenin parhaat makeiset ja leivonnaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.