Harmaa hurmaa kattauksissa

Hurmaavan harmaat kattaukset ammentavat inspiraationsa Helene Schjerfbeckin maalauksista.

Monille meistä on kertynyt muistoksi museovierailuilta Helene Schjerfbeckin postikortteja. Eikä ihme. Schjerfbeck (1862-1946) oli suomalainen edelläkävijä, jonka uran loppua kohti yhä pelkistetymmiksi ja intensiivisemmiksi muuttuneet työt puhuttelevat voimakkaasti meitä hälyn keskellä eläviä.

Annetaan kuvataiteen välittää positiivista energiaa ja inspiraatiota arjen pieniin ja suuriin asioihin. Kun ystävä kirjoittaa matkalaiselle lumettomana syystalvena ”tervetuloa takaisin tänne Schjerfbeckmäisten värillisten harmaiden päivien Suomeen”, tuntuu toivotus kovin kauniilta ja jopa kutsuvalta.

Ensimmäisen kuvan kattaus: Kohokuvioiset Mateuksen lautaset 27,90 e ja 16,50 e, Stockmann. Kynttilän alla keramiikkakaadin, 5 e, Fida lähetystori. Minikokoinen Aalto-vaasi 39 e, Iittala. Vaaleanharmaat Kombi-teekupit 12 e/kpl, ja Pentikin sinireunainen talvileipälautanen 12 e, Kauppahuone Keko. Casan tummanharmaa muki 11,90 e, Stockmann. Ohut kartiolasi 9,45 e, Teema-lautanen 10,60 e ja Kastehelmi-lautanen 20 e, Iittala. Sointu-setti (kuppi, tassi ja lautanen) 38 e, Kauppahuone Keko. Keramiikkamuki 14,50 e ja keltainen HD Baby -vaasi 10,50 e, Moko Market.

Toisen kuvan kattaus: Kynttilänjalka 6 e, Fida lähetystori. Iso terra-Cotta vati 49 e ja keltakuvioinen pellavaliina (300 x 145 cm) 75 e, Moko. Pläkkipeltinen kynttilänalusta 4 e, Mosa interiors. Kirkas Jenny-skooli 12 e, Pentik.

Kolmannen kuvan kattaus: Oliiviöljy 16,50 e ja keramiikkamuki 14,50 e, Moko Market. Vihreä kuppi 0,50 e, Kierrätyskeskus. Kombi-kuppi 12 e, Kauppahuone Keko. Oiva-vati 39,50 e, Marimekko. Servetit ja aterimet kuvausrekvisiittaa.

Kuvat: Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Ihania astioita ja vinkkejä. Lisäksi voisin suositella katsomaan alekoodit läpi, kun sisustuselementtejä aikoo ostaa. Välillä voi tehdä todellisia löytöjä!

Kommentoi juttua: Harmaa hurmaa kattauksissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X