Juhlat

Helppo joulukattaus: jouluruusuja ja helmiä

Viehättävät jouluasetelmat syntyvät vähällä vaivalla ruusuista ja pienistä somista yksityiskohdista kuten helmistä.

1. Aseta pari ruusunnuppua kellumaan kauniiseen coctail-lasiin. Tipauta lasiin muutama punainen lasisydän. Tee useita samanlaisia ruusulaseja ja kokoa ne riviin pöydälle tai tarjottimelle.

2. Ota kolme-neljä ruusua ja leikkaa niiden varret lyhyiksi. Laita ruusut kapeaan mehulasiin, jonka ympärille solmit sievää joulunauhaa. Ripottele ruusun terälehtien päälle hieman kultahilettä.

3. Niputa ruusut suureksi kimpuksi maljakkoon. Pujauta nippu somaan koriin – tai vaihtoehtoisesti jouluiseen paperipussukkaan. Koristele kori kiepauttamalla sen ympärille puuvillaista pitsinauhaa, jonka kiinnität pitävällä liimanauhalla ja parilla nuppineulalla. Pue ruusukori lopuksi keskitalven juhlaan: somista se kauniilla joulukortilla.

4. Tee laakeaan lasimaljaan tai kulhoon asetelma auenneista ruusuista. Lisää veteen helmiä, lasisydämiä ja koristerakeita. Saat juhlakattaukseen näyttävän katseenvangitsijan, joka on lisäksi käytännöllinen. Kun juhlapöydän kukat on laakeassa maljassa, kenenkään ei tarvitse kurkistella vastakkaisella puolella istuvaa. Leikkoruusu kestää paremmin, kun

– laitat ruusut hyvin pestyyn puhtaaseen maljakkoon – käytät puhdasta, haaleaa vettä ja leikkokukkavirkistettä – leikkaat ruusun varren tyveen toisinaan uuden imupinnan viiltämällä terävällä veitsellä tyvestä palan pois

Teksti ja kuvat Essi Kurkinen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo joulukattaus: jouluruusuja ja helmiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.