eettiset ja ekologiset isänpäivälahjat

Ekologiset isänpäivälahjat – 7 uniikkia ja kestävää lahjaideaa isälle

Isää hemmotellaan tänä vuonna ihanilla kotimaisilla tuotteilla, sykähdyttävillä elämyksillä sekä ajatuksia herättävällä kirjallisuudella.

Ahdistaako ilmastonmuutos, kertakäyttökulttuuri ja epäekologisuus? Voit silti hankkia lahjan isälle. Kotilieden toimitus kokosi yhteen ihanat, ekologiset isänpäivälahjat, joiden antamisesta tulee hyvä mieli sekä lahjan antajalle että saajalle!

Isänpäivää vietetään vuonna 2020 marraskuun 8. päivänä.

Lue myös: Itse tehty isänpäivälahja x 3: neulo trendineule, Cousteau-pipo tai villasukat

1. Kotimaista käsityötä kokkaavalle isälle

Kotimaisesta Lähipuu-merkillä varustetusta männystä käsin tehty leikkuulauta on täydellinen lahjaidea isälle, joka rakastaa kokkaamista. Veistämö Tiiran leikkuulaudat tehdään Helsingin Lauttasaaressa yhdessä Suomen vanhimmista edelleen toimivista veistämöistä. Hinta alk. 100 euroa.

leikkuulauta, veistämö, ekologiset isänpäivälahjat

Lue myös: Puinen vai muovinen leikkuulauta? Tätä suosittelee Kotilieden ruokatoimittaja!

2. Liput isän suosikkitapahtumaan

Ekologista on antaa isälle aineeton lahja, esimerkiksi liput lempitapahtumaan. Isät arvostavat paitsi lippua myös sitä, että joku on nähnyt vaivaa löytääkseen juuri häntä miellyttävän esityksen, konsertin tai urheilutapahtuman.

3. Tarinoita isälle

Äänikirjapalvelun tilaus on aineeton lahja, joka ilahduttaa isää pitkään. Esimerkiksi Bookbeat ja Storytel tarjoavat rajattoman pääsyn laajaan kirjavalikoimaan, josta löytyy äänikirjojen lisäksi myös e-kirjoja. Älypuhelimella kuunneltavat äänikirjat ovat näppärä kaveri mukaan esimerkiksi lenkille, ruoanlaittoon tai talven lumitöihin. Tilaus maksaa noin 17 euroa/kuukausi.

4. Ekologiset bokserit

Bokserit ovat klassinen ja käytännöllinen isänpäivälahja, joka varmasti tulee käyttöön. Tänä vuonna lahjapakettiin kääritään alushousujen ekologinen malli: The Other Danish Guy -merkin Traveller Trunk -bokserit on valmistettu hylätyistä kalaverkosta ja teollisesta muovijätteestä, joka on ollut vaarassa päätyä valtameriin.

the other danish guy, ekologiset isänpäivälahjat

Suomalaisyrityksen boksereiden kehutaan tuntuvan päällä huomaamattoman mukavilta, ja bokserit sopivat niin arkikäyttöön kuin liikuntaankin. Myynnissä koot S–XXL, hinta 33 euroa.

Lue myös: Sukatko tylsä isänpäivälahja? Ei tällä ohjeella – katso yllättävä paketointikikka

5. Lahjoita pala metsää

Lahjoita isälle pala metsää Pentti Linkolan perustaman Luonnonperintösäätiön kautta. Yhdellä eurolla suojelee kaksi neliömetriä ikimetsää. Lahjakortteja voi ostaa 5, 10, 20, 50 ja 100 euron arvoisina.

Lue myös: Tee itse isänpäivälahja – leikekirjaan voi koota parhaat kuvat ja muistot

6. Vegaaninen, mustapippurin tuoksuinen deovoide

Hyvästit hienhajulle! Deovoide on ihana, vegaaninen lahjaidea isälle. Kaurilan saunan deovoidetta otetaan nokare sormiin, lämmitetään käsissä ja sivellään kainaloihin ja tarvittaessa myös jalkapohjiin.  Deovoidetta on saatavilla muun muassa mustapippurin tai sitruunaruohon tuoksuisena tai kokonaan hajuttomana. Tuote valmistetaan Helsingissä. 50 ml, hinta 13,90 euroa.

ekologiset isänpäivälahjat, vegaaninen deovoide

7. Tiedostavaa tietokirjallisuutta

Moni isä ilahtuu kiinnostavasta kirjasta. Ekologinen lahja on tietenkin esimerkiksi ilmastonmuutosta tai ruokahävikkiä käsittelevä kirja. Lahjapakettiin sopii esimerkiksi

  • Maria Katajavuoren Kuoleman ja elämän kysymys – miten yksilöt, lajit ja yhteiskunnat altistavat itsensä tuholle (Atena 2018),
  • Risto Isomäen 34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen (Tammi 2018),
  • Antti Haatajan Pohjoinen – Jälkemme pohjoisen laidalla (Tammi 2018)
  • Juha Ketolan, Katleena Kortesuon ja Mikko Sairasen Älä syötä ruokahukkaa (Docendo 2018) ja
  • Otso Sillanaukeen Zero Waste – Jäähyväiset jätteille (S&S 2018).

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ekologiset isänpäivälahjat – 7 uniikkia ja kestävää lahjaideaa isälle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X