Juhlat

Ilmainen joululahja ilahduttaa mutta on kevyt kukkarolle – 6 x ihana ilmainen joululahja

Ilmainen lahja on monesti myös eettinen, sillä second hand -lahjat ja aineettomat lahjat eivät kuormita ympäristöä.

Joululahjoihin ei tarvitse käyttää kymmeniä  ja satoja euroja rahaa, sillä monet ilmaiset joululahjat ilahduttavat lahjansaajaa aivan yhtä paljon. Jospa antaisit lahjaksi jonkin vanhan tavarasi, apuasi ja aikaasi tai jotakin itse tekemääsi? Kotiliesi listasi joulun ihanimmat ilmaiset joululahjat!

Lue myös: Aineeton joululahja x 10: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

1. Anna omasta hyllystäsi kirja, josta pidit

Kaikki kirjat eivät aina mahdu kirjahyllyyn ja kaikkia kirjoja ei edes ole välttämätöntä omistaa. Jouluna onkin hyvä hetki ilahduttaa ystävää tai sukulaista suosittelemalla hyviä kirjoja. Ekologista ja halpaa on antaa kirja omasta hyllystä.

Kirjoita kirjan väliin lappunen, jossa kerrot, miksi juuri tämä kirja sopii mielestäsi lahjansaajalle, ja miksi hänen kannattaa lukea se. Vaihtoehtoisesti voit antaa lahjaksi hyllystäsi vaikka jonkin elokuvan tai vinyylilevyn, mikäli uskot lahjansaajan ilahtuvan siitä enemmän kuin kirjasta.

2. Lahjoita apuasi ja aikaasi

Kukapa ei ilahtuisi, jos saisi joululahjaksi lupauksen siitä, että joku toinen huolehtii seuraavan vuoden aikana muutaman kerran kodin suursiivouksesta? Iloista mieltä saa aikaan myös ystävän tai sukulaisen lupaus ottaa lapset muutamaksi tunniksi tai vaikka viikonlopuksi hoitoon, jotta lahjansaaja saa omaa aikaa. Avuntarjoamista ei kannata väheksyä, sillä se voi olla monelle kultaakin kalliimpaa.

Lahjaksi voi antaa esimerkiksi: 

Lue myös: Joululahjat – tee itse tai anna lahjaksi myös tekemisen iloa

ilmaiset joululahjat, ilmainen joululahja

3. Anna perintökalleus seuraavalle sukupolvelle

Löytyykö kotoasi vanha perintöhuonekalu, jota lapsesi tai lapsenlapsesi on kinunnut sinulta? Tai onko hallussasi sukulaisten sodanaikaista kirjeenvaihtoa, joka voisi kiinnostaa jotakuta nuoremman sukupolven edustajaa? Second hand ja vintage kiinnostavat nyt enemmän kuin koskaan, ja kaiken lisäksi kierrätetty lahja on ekologinen ja kestävä, eikä kuormita luontoa samalla tavalla kuin uutena ostettu lahja.

4. Tee itse lahja materiaaleista, joita löytyy jo kotoasi

Jos olet innokas neuloja, kotoasi todennäköisesti löytyy iso kasa aiemmista projekteista jääneitä jämälankoja. Tai jos harrastat maalaamista, sinulta löytynee kotoasi vino pino erilaisia maaleja, eikä niitä tarvitse lähteä ostamaan kaupasta. Valmista siis ihana neulelahja tai maalaa ystävälle vaikka sisustustaulu.

Monia ihania lahjoja pystyy myös valmistamaan kierrätysmateriaaleista. Voisiko jostakin vanhasta vaatteesta syntyä kangaskassi tai vaikka pehmolelu sukulaislapselle?

Lue myös: Diy-jalkakylpysuola lahjaksi – tee itse ihana hemmottelulahja jaloille

5. Jaa erityisosaamistasi

Osaatko leipoa karjalanpiirakoita, puhua japania tai valokuvata? Voisiko ystävä tai sukulainen haluta saada lahjaksi alkeiskurssin osaamastasi asiasta? Kutsu lahjansaaja luoksesi ja syventykää harrastusten ja kiinnostavien ilmiöiden maailmaan.

Lahjaksi voi antaa esimerkiksi: 

6. Valmista ihana illallinen

Onko mitään ihanampaa kuin istahtaa valmiiseen pöytään nauttimaan jonkun toisen tekemästä hyvästä ruoasta ja ihanien ystävien seurasta? Illallinen ei ole kokonaan ilmainen lahja, mutta huokea, hellä ja herkullinen. Yhtä herkullisia ja himoittuja joululahjoja ovat myös ihanat ruokalahjat, joiden ainekset saattavat löytyä jo valmiiksi keittiösi kaapeista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ilmainen joululahja ilahduttaa mutta on kevyt kukkarolle – 6 x ihana ilmainen joululahja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.