Juhlat

Itsenäisyyspäivä on Suomen juhla – perinteet, herkut ja Linnan juhlien upeat puvut

Taas on tullut aika sytyttää kaksi kynttilää itsenäisen Suomen kunniaksi! Itsenäisyyspäivä tuo mukanaan historian havinaa ja valoa synkän talven keskelle.

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6. joulukuuta. Itsenäisyyspäivä on arvokas juhla, jolloin Suomea ja suomalaisuutta juhlistetaan tutuilla kotimaisilla herkuilla ja perinteillä. Juhlistitpa itsenäisyyspäivää millä tavoin vain, kokosimme yhteen tietopaketin, jonka avulla sinivalkoinen juhla onnistuu kerta toisensa jälkeen.

Lue myös: Miksi tänään liputetaan? Testaa, kuinka hyvin muistat liputuspäivät

Itsenäisyyspäivä on Suomen juhla

Itsenäisyyspäivän vastaanotto on monelle juhlan kohokohta

Perinteisesti itsenäisyyspäivä huipentuu Presidentinlinnassa juhlittaviin Linnan juhliin. Vuonna 2020 tilanne on toinen, sillä Linnan juhlat on peruttu koronavirusepidemian takia.

Kerta ei ole ensimmäinen. Itsenäisyyspäivän vastaanotto on peruttu aiemminkin, esimerkiksi vuonna 1952 presidentti J. K. Paasikiven sairauden vuoksi ja vuonna 1974 presidentti Urho Kekkosen Sylvi-vaimon menehdyttyä.

Lue myös Seura.fi: Linnan juhliin on nyt kutsuttu koko kansa – Presidentti Niinistö: ”Poikkeuksellisissa oloissa voimme välittää tunnelmaa, jota kuvaisin sanoilla katsotaan Suomea silmiin”

Monelle Linnan juhlat ovat olennainen osa itsenäisyyspäivän juhlintaa, ja television äärelle kokoonnutaan ihailemaan toinen toistaan upeampia asuja ja kunnioittamaan sotaveteraaneja. Vuonna 2020 Linnan juhlista pääsee nauttimaan uudenlaisen ohjelman avulla oman kodin seinien sisällä.

Menneitä itsenäisyyspäivän juhlia voi muistella näiden juttujen avulla!

Juhlista Suomea näiden herkkujen avulla!

Kotona itsenäisyyspäivä näyttää samalta kuin sen juhlijat: itsenäisyyspäivämenu voi olla juhlava ja teemaltaan sinivalkoinen, tai se voi koostua arkisista herkuista.

Mitäpä jos leipoisit juhlan kunniaksi komean kakun? Tai jos haluat päästä helpolla, kokeile nopeasti pyöräytettäviä naposteltavia! Entä miltä kuulostaisi suomalaisista raaka-aineista taiottu menu?

Lue myös Anna.fi: Peruttuja juhlia, viiniä vasta 90-luvulla! 8 faktaa, joita et tiennyt Linnan juhlien historiasta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itsenäisyyspäivä on Suomen juhla – perinteet, herkut ja Linnan juhlien upeat puvut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.