Askartele joulukranssi metsän antimista

Joulukranssi

Metsän antimista tehdyssä kranssissa tuoksuvat kaarna ja katajanmarjat. Luonnonmateriaalien pariksi sopivat vaikkapa kanelitangot ja huopasydämet.

1. Kerää oksia, risuja, käpyjä, heinää, sammalta, jäkälää ja varpuja. Anna materiaalien kuivahtaa huoneenlämmössä. Puhdista neulasista ja muista roskista.

2. Koosta kranssi. Valitse materiaalit muun muassa sen mukaan, tuleeko koriste sisä- vai ulkokäyttöön. Ulko-oven kranssiin ei kannata laittaa marjoja, sillä linnut noukkivat ne koristeesta. Kävyt ja kaarna sen sijaan sopivat ulkokoristeeseenkin.

Joulukranssi3. Pohjan teet näppärästi itse. Taivuta pihlajaa, pajua tai koivua ympyrän muotoon metallilankaa apuna käyttäen. Jos oksat ovat hyvin jäykkiä, liota niitä ensin lämpimässä vedessä. Saat niistä taipuisampia ja helpommin käsiteltäviä.

4. Pohjan muotoilet myös vaikkapa variksenmarjan oksista. Leikkaa niistä pieniä kimppuja, jotka sidot tiukasti juuttinarulla. Tee nipuista kranssi niin, että toinen kimppu tulee aina toisen kiinnityskohdan päälle. Käytä kiinnityksessä kimppujen naruja ja ohutta metallilankaa, talvisessa kranssissa esimerkiksi kaunista kultalankaa.

5. Halutessasi hyödynnä valmiita luonnonmateriaaleista tehtyjä pohjia. Jos haluat modernin kranssin, kokeile asetella luonnonmateriaaleja askarteluliikkeestä hankkimaasi tai kierrättämääsi kukkalaitteeseen. Painele siihen jäkälää ja pujota oksia tiheään ja taivuta kukkalaitteen rautalangat ripustuskoukuksi.

Joulukranssi6. Luonnonmateriaalien pariksi sopivat hyvin väritykseltään maanläheiset tarvikkeet: kanelitangot, tähtianis, juuttinaru ja niini. Myös helmistä, kangasnauhoista ja huopakoristeista saat hienoja yksityiskohtia.

7. Huopasydämen liität kranssiin pujottamalla sen läpi varovasti ohutta metallilankaa neulalla ja kieputtamalla sitten sydämen kranssiin tiiviisti langan avulla. Helmet saat pysymään haluamassasi kohdassa kranssissa, kun teet lankaan solmuja. Kävyt kiinnität kuumaliimapistoolilla, joka kuumentaa liiman valuvaksi ja joka on vahvempaa ja kuivuu nopeammin kuin tavallinen liima.

8. Kranssipohja ei välttämättä kaipaa lainkaan somisteita. Kokeile sprayjata oksat kullan tai hopean värisiksi ja saat yksinkertaisen ja rouhean talvikoristeen.

9. Hyödynnä tekemääsi kranssia monipuolisesti. Kiinnitä se oveen, asettele kattaukseen, kynttiläastian ympärille tai juhlapöydän yläpuolelle katosta roikkumaan.

Kuvat: Essi Kurkinen

Joulukranssi

Keskustelu

Joulukranssi metsän antimista ei tuntunut kovin vaikealta tehdä.Kokeilen ehdottomasti…

Kyllä nyt iski inspiraatio askarteluun… Harmi vain ettei tääl keskustassa havupuita helpolla löydä

Kommentoi juttua: Askartele joulukranssi metsän antimista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X