Tuomaan markkinat, joulumarkkinat, joulutori, Helsinki

Ihanimmat joulumarkkinat Suomessa – Mikä näistä 16 joulutorista on suosikkisi?

Joulutoreilla ja -markkinoilla haistellaan joulun tunnelmaa, etsitään ihanat käsityölahjat pukinkonttiin ja maistellaan jouluisia makuja. Paljasta oma suosikkitapahtumasi kommenteissa!

Ihanat joulumarkkinat ja joulutorit kutsuvat hurmaantumaan joulun mauista ja tunnelmasta. Löytyvätkö joulun suloisimmat käsin tehdyt lahjat ja joulupöydän maukkaimmat herkut joulutoreilta? Kotiliesi listasi ihanimmat joulumarkkinat Suomessa!

Lue myös: Sisustajan parhaat joulumyyjäiset, joulukaupat ja joulutorit

Tuomaan markkinat, Helsinki

Suomen tunnetuin ja suurin joulutori levittäytyy tänäkin vuonna Senaatintorille. Markkinoilla nautitaan joulusaunan löylyistä (maksu 5 euroa) ja joulusaunabaarin juomista, kieputaan vanhanajan karusellissa ja kuiskutellaan joulupukille lahjatoiveita. Ravintolapihoilla pääsee maistelemaan jouluisia makuja, joita tarjoilevat kiinnostavat ja ansioituneet helsinkiläisravintolat. Ohjelmasta löytyy niin jouluista musiikkia, elokuvaesitys kuin open air -karaokeakin, ja myyjien kojuista löytyy niin ihanat ruokalahjat kuin muutkin lahjatavarat paketteihin.

Tuomaan markkinat, 1.–22.12.2018, ma–pe klo 11–20, la–su klo 10–19

Vanhan joulutori, Helsinki

Helsingin keskustassa sijaitseva Vanha ylioppilastalo muuttuu tänäkin vuonna joulun ihmemaaksi, kun suomalaiset käsityöyrittäjät ja designin ammattilaiset saapuvat myymään ihania joulupaketteihin sopivia tuotteitaan. Ensimmäisenä toriviikonloppuna 15.–16.12. klo 11–17 joulutorilla pääsee tekemään myös oman piparkakkutalon ilmaiseksi.

Vanhan joulutori, 15.–22.2018, ma–pe klo 11–20, la–su klo 11–18

Puotilan Kartanon joulumarkkinat, Helsinki

Upeassa miljöössä Puotilan Kartanolla järjestettävillä vanhan ajan joulumarkkinoilla pääsee hurmaantumaan koruista, sisustustavarasta, käsitöistä ja ruokalahjoista. Lapsille järjestetään piparipaja ja joulupukki vierailee markkinoilla klo 13–14. Puotilan Kartanon ystävät ry:n organisoimat markkinat järjestetään idyllisessä Cafe Svenkassa sekä Kartanon pihapiirissä.

Puotilan kartanon vanhan ajan joulumarkkinat, 16.12.2018 klo 11–15

Porvoon joulumarkkinat, Porvoo

Hurmaava Vanha Porvoo huokuu joulunajan idyllistä tunnelmaa kauniine puutaloineen. Kaksipäiväisillä, Raatihuoneentorilla järjestettävillä joulumarkkinoilla voi tehdä ihania löytöjä pukinkonttiin niin käsitöiden, ruokalahjojen kuin koristeidenkin saralta.

Porvoon joulumarkkinat, 8.–9.12.2018 klo 10–16

Lue myös: Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

joulutori, joulumarkkinat Suomessa

Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinat, Porvoo

Fiskarsin vanhalla tehtaalla järjestetään suositut joulumarkkinat, jotka kokoavat jo 12. kertaa kokoon kiinnostavia kotimaisia yrittäjiä myymään ihania käsityölahjoja pukinkonttiin ja herkkuja joulupöytään. Markkinoilla saattaa törmätä joulupukkiin ja jouluisesta musiikista vastaavat paikalliset kuorot.

Porvoon taidetehtaan joulumarkkinat, 14.–16.12.2018, pe–la klo 10–18, su klo 10–16

Wanhan ajan joulukodit, Loviisa

Ainutlaatuinen tapahtuma mahdollistaa pääsyn Loviisan kauniisiin vanhoihin taloihin, joissa ihastutaan jouluisesta tunnelmasta ja hurmaavasta joulusisustuksesta. Kahdeksantoista kotia avaavat ovensa vieraille, ja kodeissa pääsee tekemään ostoksia käsityöaarteiden ja jouluherkkujen merkeissä. Tarkista talojen tarkat aukioloajat Wanhan ajan joulukotien nettisivuilta.

Wanhan ajan joulukodit, 1.–2.12.2018, 8.–9.12.2018

Malmgårdin joulumarkkinat, Loviisa

Malmgårdin karanon joulumarkkinat valtaavat panimon piha-alueen, kartanon vanhan tallin sekä panimon pubin. Markkinoilta löytyy ihania lähiruoan tuottajien jouluherkkuja sekä hurmaavia käsityölahjoja. Myös Malgårdin kartanopuoti ja kahvila ovat auki markkinoiden aikana.

Malmårdin joulumarkkinat, 8.–9.12.2018, klo 10–16

Vanhanajan joulumarkkinat, Tammisaari

Tunnelmallinen Tammisaari kutsuu viivähtämään markkinahumussa! Puutalojen katveessa ihastutaan käsityö- ja ruokalahjoihin. Markkinoiden ohjelmaan kuuluu muun muassa poniratsastusta, jouluaskartelua, katutaikurin esiintymistä sekä jouluisia musiikkiesityksiä.

Tammisaaren wanhanajan joulumarkkinat, 8.–9.12.2018, la klo 10–16, su klo 10–15

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, Turku

Neljänä peräkkäisenä viikonloppuna Vanha Suurtori täyttyy käsityöläisten upeista myyntituotteista, jouluisista herkuista sekä erilaisista jouluisista esityksistä. Joulukoristeiden vaihtopisteessä tehdään löytöjä, joulupukille voi käydä kuiskaamassa pukin pajalla tervehdyksensä ja Vanhan Raatihuoneen salissa nautitaan tunnelmallisista joulukonserteista.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, 24.–25.11., 1.–2.12., 8.–9.12. ja 15.–16.12.2018 klo 11–17

Lue myös: Aineeton joululahja x 10: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

joulutori, joulumarkkinat Suomessa

Saaren kartanon joulumaa, Mäntsälä

Saaren kartanon puutarhaan rakennetaan jo 20:nnen kerran upea joulumaa: kasvihuoneseen kätkeytyy kirkko, joulutori sekä joulumetsä. Joulumaassa pääsee ihastelemaan suloisia eläimiä ja runsaasta ohjelmatarjonnasta löytyy niin nukketeatteria, lauluesityksiä, ilotulitus kuin kauneimmat joululaulut -tilaisuuskin. Kartanon puutarhamyymälä, kahvio ja ravintola ovat myös auki.

Saaren kartanon joulumaa, 13.–19.12.2018, to–pe klo 10–19, la–su  klo 10–18, ma–ke klo 10–19 

Wetterhoffin Korttelijoulu, Hämeenlinna

Tunnelmallinen joulutapahtuma kerää saman katon alle yli 30 uniikkeja käsin valmistettuja tuotteita valmistavaa käsityöläistä. Jo 23:nnen kerran järjestettävään tapahtumaan myyjät valitaan tarkasti etukäteen ja monet tuotteet valmistetaan myyntiin vartavasten Wetterhoffin talon Korttelijoulua varten. Myynnissä muun muassa koristeita, vaatteita ja muita tekstiilejä ja jouluherkkuja.

Wetterhoffin Korttelijoulu, 8.–9.12.2018 klo 10–15

Tallipihan Joulu, Tampere

Tallipihan ihanista puodeista ja pihalle joulun ajaksi pystytetyistä kojuista löytyy ihania, kauniita ja herkullisia lahjoja. Pihan kojut ovat avoinna jouluviikonloppuisin ja joulupukki ja tallitonttu vierailevat viihdyttämässä lapsia. Tallissa pääsee ihastelemaan pörheitä lampaita koko joulun ajan, nostalgisessa kahvilassa höyryää glögi ja karusellissa perheen pienimmät saavat päänsä pyörälle. Tarkista puotien ja kojujen aukioloajat sekä pukin ja tontun vierailuajat Tallipihan Joulun nettisivuilta.

Tallipihan Joulu, 24.11.–23.12.2018

Tampereen joulutori, Tampere

Keskustorille nousee perinteinen joulutori, jonka kojuista löytyy upea valikoima laadukkaita, käsityönä tehtyjä käyttöesineitä, leluja, koruja ja muita lahjaideoita. Glögiravintolasta ja munkkikahvilasta löytyy purtavaa jouluisten makujen ystäville ja kotimaisia ja saksalaisia ruokaherkkuja löytyy myös myyntikojuista. Monipuoliseen toriohjelmaan kuuluu niin tonttuja, musiikkia kuin muitakin esityksiä.

Tampereen joulutori, 1.12.–22.12.2018 klo 11-19, tarkista glögiravintolan ja munkkikahvilan aikataulut nettisivuilta

Lue myös: Kamalimmat joululahjat koettelevat huumoriakin – vältä näitä!

joulutori, joulumarkkinat Suomessa

Toivolan vanhan pihan joulupiha, Jyväskylä

Historialliselle Toivolan vanhalle pihalle nousee tunnelmallinen joulupiha, jonka humusta löytyy roppakaupalla ihanuuksia pukinkonttiin ja joulupöytään. Pihan myyjät ovat pääasiassa luomu- ja lähiruuan elintarvikekauppiaita sekä käsityöyrittäjiä. Myös pihan puodit ja putiikit, sepän paja, käsityöläismuseo sekä kahvila-baari palvelevat kävijöitä. Joulupukki vierailee viikonloppuisin.

Joulupiha, 24.11.–23.12.2018, la klo 10–17 ja su klo 11–16

Kenkäveron yötapahtuma, Mikkeli

Upeassa pappilassa virittäydytään joulun tunnelmaan monipuolisen ohjelman, Kenkäveron keittiön valmistamien jouluherkkujen ja jopa 50 käsityöläisen myyntipöytien äärellä. Ohjelmassa muun muassa tonttusuunnistusta, kynttilänkastopaja, sekakuoron esitys ja joulupukki. Kenkäveron myymälät, leivintupa, rantakahvila ja päärakennuksen ravintola palvelevat kaikki puolilleöin saakka.

Kenkäveron yötapahtuma, 5.12. klo 14–24

Olavinlinnan Tuomaan markkinat, Savonlinna

Perinteiset joulumarkkinat valtaavat taas Olavinlinnan! Ilmainen, ohjelmallinen tapahtuma sopii koko perheelle. Myyjiltä saa ostaa pukinkonttiin käsitöitä, koristeita, leivonnaisia ja muita lahjoiksi sopivia tuotteita.

Tuomaan markkinat Olavinlinnassa, 15.12. klo 11–18

Mikä on sinusta paras joulutori Suomessa? Kerro kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Ehdoton ykkönen on Helsingissä Tuomiokirkon edustalla oleva joulutori !

Lohjan entisajan joulumarkkinat 15.-16.12. Lohjan kirkkokentällä ja sen ympäristössä. Ne on ehdottomasti parhaat markkinat!

Helsingin Lasipalatsin edustalla on kansainväliset joulumarkkinat!

Toivolan vanha piha. Luonnollisesti, lähimpänä minua. Ja siellä on vanhan ajan tunnelmaa!

Suurtorin joulumarkkinat on Turun ehdoton suosikki.Mikaelin Sinisten joulupuuro on maailman parasta jouluruokaa ja paikka on tietysti mitä sopivin:joulurauha julistetaan samassa paikassa =)

Ei mikään! Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat ovat parhaat ja on tuossa lähellä.

Malmgårdin joulumarkkinat on ehdoton ykkönen. Jokavuotinen must go-kohde.

Kommentoi juttua: Ihanimmat joulumarkkinat Suomessa – Mikä näistä 16 joulutorista on suosikkisi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X