Jouluaskartelua: Näin paketoit ruokalahjat

Itse tehdyt leivonnaiset ja marmeladit ovat mukavia joulunajan tuliaisia. Säilö herkut sieviin lasipurkkeihin, somista säilytysastiat ihanin yksityiskohdin ja viehättävä jouluvieminen on valmis annettavaksi.

Ruokalahja, kauniisti paketoitu hillopurkki

Etsi persoonallinen purkki

Etsi kaupasta, kirpputoreilta ja kodin kaappien kätköistä komeita lasipurkkeja. Mitä erikoisemman astian löydät, sitä persoonallisempi on lopputulos. Tähyile esimerkiksi hauskoja pulleita purkkeja, joihin voit pakata herkulliset ruokalahjat.

Komista kansi sanomalehtipaperilla

Korista valitsemasi säilöntäpurkki kiinnostavasti. Voit esimerkiksi somistaa lasiastian kannen vanhalla sanomalehtipaperilla.

Taiteile kauniisti kellertävästä paperista lasipurkille ”hattu”.  Asettele paperia kannen päälle, kiinnitä kuminauhalla ja leikkaa lopuksi paperin reunat siistiksi. Muista käsitellä paperia varoen, jotta se ei repeydy.

Soma solmu pitsinauhasta ruokalahjaan

Solmi kuminauhan päälle rusetti vaikkapa vaaleasta pitsinauhasta.  Leikkaa nauhaa riittävän pitkä pätkä, jotta nauhan päät jäävät näyttävästi esille.

Vaihtoehtoisesti voit sitoa solmun paperinarusta. Kun haluat oikein runsaan rusetin, käytä sekä pitsinauhaa että paperinarua.

Ripaus nostalgiaa

Ruokalahja, keksipurkki, sanomalehtikääre, pitsillä somistettu korttiLasiastian juhlavoitat paitsi rusetein myös vanhoista lehdistä leikatuin valokuvin ja tekstein.  Valitse mielenkiintoinen, nostalgiaa huokuva kuva tai tekstipätkä ja kiinnitä se siististi teipillä tai kontaktimuovilla purkin kylkeen.

Ruokalahjan resepti ja nimi kauniiseen korttiin

Nimeä tekemäsi vieminen hauskasti ja persoonallisesti.  Kirjaa nimi erilliseen pieneen korttiin, jonka annat tuliaisen mukana. Voit liittää korttiin myös herkullisen ruokalahjan reseptin.

Kiehtovan nimi- ja reseptikortin toteutat esimerkiksi kierrätysmateriaaleja hyödyntämällä. Kaunista kartonkinen korttipohja vaikkapa ompelukorista löytämilläsi napeilla.

Lue myös ohjeet ruokalahjojen valmistamiseen.

Ruokalahjat, paketointivinkki, pitsejä nappi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluaskartelua: Näin paketoit ruokalahjat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X