Jouluinen täytekakku: Sokerikuorrutteinen suklaakakku

Jouluinen täytekakku – katso rakastetuimmat reseptit!

Jouluinen täytekakku kruunaa juhlavan aterian. Kokosimme tähän Kotilieden parhaat jouluiset täytekakut. Valitse näistä omasi joulupöytään.

Jouluinen täytekakku on näyttävä jälkiruoka tai kahvipöydän komistus. Kokosimme tarjolle Kotilieden rakastetuimmat jouluiset täytekakut upeasti kuorrutetut, suklaaunelmat ja gluteenittomat täytekakut, jotka maistuvat kaikille. Mikä on suosikkisi?

Jouluinen täytekakku saa näyttävän kuorrutteen

Kaulittava kuorrute pitää suklaakakun mehevänä pitkään. Sokerikuorrutteinen suklaakakku vie kielen mennessään ainakin kaikilta suklaahiiriltä, sillä suloisen täytekakun täytteenä on sekä maito- että valkosuklaamoussea ja kakkupohjassakin maistuu tumma suklaa.

Prinsessakakku on täytekakkujen klassikko. Jouluna sen täytteessä maistuu vaniljakiisseli tai -vaahto sekä vadelmahillo. Perinteisesti kakku päällystetään marsipaanilla, mutta neutraalimman makuinen sokerimassa sopii kakun päälle yhtä hyvin. Prinsessan luumukakku puolestaan on saanut inspiraation tutusta prinsessakakusta, mutta täytteessä maistuu vadelman sijaan luumu ja kuorrutus valmistuu lumivalkeasta marsipaanista.

Kookos-marenkikakku on joulun herkullisin. Satumainen täytekakun sisällä piilee samettinen kookosvaahto ja pinnalla maistuu suussa sulava marenki.

Karamellilta maistuva popcornkakku saa upean silauksen koristelulla. Kakkumuodin huipulla ovat nyt niin yksinkertaiset kuin runsaatkin koristelut.

Kermavaahto on täytekakkujen tuttu kuorrute, jouluna kermatäytekakku saa uudet maut. Luumujen ystävät  ihastuvat yltäkylläisen jouluiseen luumutäytekakkuun, joka täytetään luumusoseella ja kermavaahdolla ja koristellaan marinoiduilla luumuilla ja pikkuruisilla luumutortuilla.

Pähkinät ovat joulun klassikkomakuja leivonnaisissa. Hasselpähkinäkakun täyte on helppo ja maukas, päällä simppeli koristelu. Tämä onnistuu kaikilta.

Tertun joulukakku on melko perinteinen täytekakku, jonka pohja maustetaan joulumausteilla. Raikas täyte syntyy karpalohillosta ja kermarahkasta.

Suklaalla silatut kakut

Suklaakuorrutteiset kakut ovat joulun hittejä. Tummalla suklaalla kuorrutettu Schwartzwaldin kakku on jo itsessään näyttävä, mutta vimeisen silauksen sille antavat syötävät kultahiput.

Tumma suklaa maistuu täyteläisen suklaakakun  kakkupohjassa ja kuorrutteessa. Tämä on suklaanystävän taattu unelma.

Monista tutuista täytekakuista voi tehdä hiukan jouluisemman version täytettä ja kuorrutusta vaihtamalla. Esimerkiksi karpalo-valkosuklaasacher on joulupöytään sopiva, puna-valkea versio perinteisestä sacherkakusta.

 

Gluteeniton täytekakku maistuu jouluna kaikille

Gluteeniton suklaatäytekakku on aaikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, jonka suklainen pinta tuo mieleen sacherkakun vivahteet.

Herkullinen espresso-suklaakakku saa makua pikakahvijauheesta, joka muodostaa loistavan makuparin tummalle suklaalle.

Gluteeniton kerroskakku on näyttävä joulun jälkiruokapöydän keskipiste. Maukas kakkupohja  ja raikas täyte yllättää vieraat. Kaunis valkosuklaakruunu koristaa kakun täydelliseksi.

Juttua on päivitetty ja siihen on lisätty reseptilinkkejä 2.11.2020

Anna.fi/Ruoka: Piparkakku tuoksuu joululta

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen täytekakku – katso rakastetuimmat reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X