Joulu

Joulukranssi x 18 – katso ihanimmat ohjeet ja askartele oma joulukranssi!

Askartele ihana joulukranssi esimerkiksi oveen, seinälle tai ikkunalle tai vaikka lahjaksi. Kokosimme 18 ihanaa ohjetta.

Joko sinun kotiasi koristaa joulukranssi? Hätä ei ole tämän näköinen, jos et ole vielä kerinnyt askartelupuuhiin. Näiden 15 ohjeen joukosta löydät varmasti mieluisan ohjeen, jonka avulla askartelet jouluiset kranssit tuossa tuokiossa.

Joulukranssi kävyistä kolmella tavalla

Kävyt ovat monipuolinen askartelumateriaali. Niistä teet käpyhyasintin lisäksi useita erinäköisiä kransseja.

Kokoa käpykranssi erilaisista kävyistä. Saat käpyihin kauniin vanhahtavan pinnan valkaisemalla ne.

Käpyjä sisältävä jouluinen jääkranssi syntyy helposti pakastimessa jäädyttämällä. Jääkranssin keskelle laitettu kynttilä valaisee kauniisti pimeän pihan.

Kuusenkävyistä askarrelty näyttävä käpykranssi sopii koristeeksi vaikkapa oveen. Käpykranssi on kaunis myös erilaisissa pihan asetelmissa ja sopii hyvin vietäväksi haudalle.

Joulukranssi joulupalloista, saksanpähkinöistä tai piparkakuista

Joulukranssi saa olla hieman hyvällä tavalla yliampuava. Todellinen joulufani kokoaakin joulukranssi esimerkiksi joulupalloista, piparkakuista tai saksanpähkinöistä.

Aina joulupalloja ei tarvitse katsella joulukuusessa. Niistä voi tehdä myös kranssin. Joulupallokranssi valmistuu nopeasti ja helposti. Tarvitset vain metallisen henkarin ja kasan joulupalloja.

Vanhojen kehysten sisälle tai seinälle ripustettava joulukranssi ilahduttaa yksinkertaisuudellaan. Saksanpähkinäkranssi on hyvä tapa saada saksanpähkinänkuoret hyötykäyttöön.

Piparkakkukranssi on joulun herkullisin koriste, joka valmistuu pipareiden leipomisen ohella. Maltatko olla syömättä tätä kranssia?

Joulukranssi luonnonoksista ja -materiaaleista

Luonnonoksista ja -materiaaleista askarrellut kranssit ovat hurmaavan maanläheisiä. Mikä parasta, tarvikkeet löydät halvalla, kunhan muistat ensin pyytää maanomistajan luvan.

Hyvä puoli itse tehdyssä kranssissa on se, että siitä voi tehdä juuri sen kokoisen kuin haluaa, halusi kranssin sitten ripustaa oveen, ikkunaan tai seinään. Kranssi luonnonoksista on myös halpa valmistaa, sillä melkein kaikki tarvikkeetkin löydät luonnosta.

Perinteinen pyöreä havukranssi saa uutta ilmettä kanervasta tai callunasta. Kun yhdistät kranssiin erilaisia havuja ja ikivihreitä, saat siitä eläväisen ja rennon.

Villiviinin, lehtikuusen, marjapensaitten tai riippakoivun oksat taipuvat helposti kransseiksi. Kaunis kranssi risuista on äkkiä valmis.

Trendikkäät kranssit

Eukalyptus on ollut trendikäs materiaali jo pitkään, eikä sen suosille näy loppua. Nämä trendikkäät kranssit sopivat hyvin perinteisten kranssien rinnalle vaihtoehtoa kaipaavalle.

Askartele varvuista ja helmistä suloinen minikranssi lahjapakettiin. Pienet, itse tehdyt kranssit sopivat myös niin sisustukseen kuin kattaukseenkin.

Eukalyptuksen oksia, juuttinarua ja metallirengas… Tämä eukalyptuskranssi valmistuu vain neljän tarvikkeen avulla. Eukalyptus kuivuu kauniisti, mikä tekee kranssista pitkäikäisen koristeen.

Nyt on kranssilla kokoa! Jättikranssi on näyttävä ilmestys, joka kerää taatusti katseet. Huomiotaherättävästä ulkonäöstä huolimatta kranssi on yhtä helppo tehdä kuin muutkin kranssit.

Ajattomat kranssit

Kaipaatko ajattomampaa kranssia, jota ei tarvitse kerätä heti pois joulunpyhien jälkeen? Paperinarusta ja korkeista askarrellut kranssit ovat ajattomia sekä kestäviä.

Paperinarusta askarreltu tyylikäs kranssi vastaanottaa vieraat kodin ovella. Paperinarusta askarreltu kranssi ihastuttaa vuodenajasta ja vuodesta toiseen, sillä se ei kulu.

Kevyt korkkikranssi on helppo tehdä ja kuljettaa. Keveytensä ansiosta se sopii minne vain, missä tuuli ei vie sitä mukanaan.

Paperinarukranssi kestää aikaa. Ikivihreä paperinarusta tehty kranssi ei kuivu eikä varise!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukranssi x 18 – katso ihanimmat ohjeet ja askartele oma joulukranssi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.