Joululahja miehelle – mahdoton tehtävä?

Päädyn muutaman vuoden kokemuksella liian usein sukkiin, hassunhauskoihin boksereihin ja salmiakkiin.

Mies kiittää lahjoista ja vaikuttaa tyytyväiseltä, mutta veikkaan silti, etten osannut täyttää lahjapakkausta aidosti hyvällä lahjalla.

Tavaratalojen kuvastot ovat pullollaan hienoja lahjavinkkejä – naisille ja lapsille. Miehelle tarjotaan ylellisyystuotteita ihonpuhdistukseen ja vaikka minkälaista meikkivoidetta.

Minun rakkaani lähinnä tuskastuu Stockmannin kosmetiikkaosastolla, joten Calvin Kleinin deodoranttia on vaikea taikoa unelmalahjaksi, vaikka sen käärisi kuinka hienoon pakettiin.

Mies rakastaa remontointia. Ajatus uusinta teknologiaa edustavasta porasta sydänkuvioiseen paperiin piilotettuna ei kuitenkaan lämmitä minun mieltäni. Työkalut ja elektroniikka ovat kylmiä, persoonattomia lahjoja, jotka mies osaa varsin hyvin hakea kaupasta itsekin.

Vielä en ole kuullut kuusen äärellä yhtään aitoa, yllättynyttä riemunhuudahdusta. Metsästän joka vuosi sitä oikeaa ideaa, mutta toistaiseksi olen joutunut tyytymään tylsyyksiin.

Oikeilla jäljillä

Tänä vuonna aion kuitenkin onnistua tonttutehtävissä. Puikkojen ja virkkuukoukun salaisuuksiin en ole vihkiytynyt, joten jätän omatekoisen lahjan suosiolla väliin. Silti pyrin persoonalliseen ideaan.

Miehen lahjaa kannattaa pohtia hänen harrastustensa tai mieltymystensä kautta.

Lukemista rakastava mieheni ilahtuu takuuvarmasti divarista pengotusta, hänen kirjahyllystään vielä uupuvasta suosikkikirjailijan teoksesta.

Sen kun käärii kauniiseen pakettiin ja lisää mukaan vielä laadukasta suklaata ja itse väkerretyn kortin, joka sisältää lupauksen lukurauhasta, on väkisinkin oikeilla jäljillä.

Koska divarista selviää ulos pikkurahalla, olen päättänyt lisäksi yllättää mieheni lahjakortilla edulliselle, romanttiselle kaupunkilomalle minun seurassani. Koska mies tietää tulotasoni olevan toistaiseksi matala, hän varmasti arvostaa säästämistäni.

Teksti: Aino Piipari

Lisää lahjavinkkejä löydät täältä.

Avainsanat

Keskustelu

Y-hym, juuri tuo asenne on antamisen suhteen väärä: kun minua ei ilahduta antaa toiselle sähköporakonetta niin en osta ettei minulle tule paha mieli. Miehellehän se lahja annetaan, right?

Ei varmaan miestäkään ilahduta antamansa kosmetiikkalahja silloin kun vaimo tällää peilin edessä ikuisuuden, mutta silti antaa. Eli unohdetaas ne omat navat ja annetaan sitä mitä toinen oikeasti haluaa, eikä osteta miehelle kaupunkilomaa kulttuurin parissa mikäli se ei miestä aidosti nappaa. Tuollaisesta tulee mieleen miehen ostamat golf-mailat vaimolleen joita ei loppujen lopuksi käytä kuin mies itse.

Olisinpa itse niin rikas että voisin antaa miehelleni ”lahjakortin” hänen himoitsemansa uuden haulikon ostoon (harrastaa metsästystä). Mutta ei opiskelijan budjetilla 🙁

Annoin eräänä jouluna miehelleni ”maksusitoumuksen”. Hän on hyvin taloudellinen mies ja häntä kiusasi ajatus, että ostaisin hänelle – kyllä mieleisen – yöpuvun ennen joulua, kun sen saman saisi paljon halvemmalla joulun jälkeen. Askartelin kortin ja sen sisään taittelin ”maksusitoumuksen”. Kortti kauniiseen kuoreen ja kuori kuusen alle.Yöpuku ostettiin joulun jälkeen alesta ja puoliso sai mieleisensä lahjan!

Hello… olemme kihloissa oleva hieman alle 50-pari ja sain naiseltani syntymäpäivälahjaksi häthätää paketoidun paketin joka sisälsi hammastahnatuubin ja suklaalevyn. Hieman herätti kysymyksiä mielessä.
Kun kysyin seuraavana päivänä että mahdatko hirveästi arvostaa minua ja suhdettamme, niin suuttui.
Taisin siis olla perisuomalainen, kiittämätön mies!

Olisi mukava kuulla vastaavanlaisista kommelluksista!

Miehellä ja mulla on ihan erilaiset harrastukset yms. En usko, että amatöörin kannattaisi edes yrittää ostaa sopivia auton osia tai bassoon kieliä. Miksi tehdä asiasta vaikeampaa kuin se on? Tähän mennessä on pärjätty elokuvilla (DVD ja lahjaliput teatteriin), lempibändien nuottikirjoilla, levykokoelmilla, asusteilla, koruilla.. Kannattaa muutenkin olla joulun alla korvat höröllään. Ne mokomat saattavat tietämättään ilmaista tarpeensa! 😀 ”Hitsi, kun on kaikki kalsarit hajalla!”, ”Ai, noiltaki on tullu uus levy. Niitten edellinen oli tosi hyvä.” jne. Tänä syksynä mies on ollu kylmissään saunan jälkeen.. Oliskohan kylpytakki mitään?

Kommentoi juttua: Joululahja miehelle – mahdoton tehtävä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X