Joululahjaksi tai tuliaiseksi helppo ruokalahja

Helpota ystävän joulukiireitä. Vie vaikka pikkujoulutuliaisiksi purkki, johon olet mitannut joululeivonnaisten kuivat aineet ja jonka olet koristellut somasti.

Mieti hyvä ja helppo jouluinen leivonnaisresepti, jonka haluat jakaa. Valitse ohje, jonka kuiva-aineista suurimman osan voi yhdistää jo ennen leivonnan aloittamista.

Vieminen on aidosti hyödyllinen, kun se nopeuttaa ja helpottaa jouluherkkujen tekoa.

Hanki tarvittavat leivonta-aineet ja etsi tarkoitukseen sopiva astia. Voit käyttää kierrätettyä hillopurkkia tai mehupulloa.

Pakkaa ainekset näin: Mittaa ja valuta aineet suppilon avulla astiaan kerroksittain. Värikäs sekoitus keksien leivontaa varten syntyy esimerkiksi vehnä- ja leivinjauhosta, kaakaosta ja karkkirouheesta.

Laita halutessasi purkin sisälle leivonnaisen teossa tarvittavat kaneli- tai vaniljatangot tai pieni piparimuotti. Korista purkki skräppäyspaperein ja nauhoin.

Kirjaa resepti ylös pieneen korttiin, jotta saaja tietää puuttuvat ainesosat ja työvaiheet.

Tee vaikkapa pyöreänmallinen kaksiosainen kortti, jonka kiinnität takakannestaan hauskasti purkin kannen sisäpuolelle.

Anna tuliaisen mukana kapusta, pieniä paperivuokia tai piparkakkumuotteja.

maapähkinä-siemenkeksit

Maapähinä-siemenkeksit

Katso Kotilieden reseptit uusiin ja perinteisiin joululeivonnaisiin.

Inspiroidu Kotilieden keksiresepteistä, esimerkiksi huippusuisituista Twix-kekseistä, kahden suklaan kekseistä,  timjamilla maustetuista juustokekseistä  tai taatelisista saaristolaissämpylöistä.

Keskustelu

Olen joka joulu tehnyt erimakuisia sinappeja ja hyytelöitä purkkeihin. Kirjoitan runonmuotoisen reseptin korttiin, joka on piparkakkumuotoinen.

Kommentoi juttua: Joululahjaksi tai tuliaiseksi helppo ruokalahja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X