Joulumarkkinoilla ja pikkujouluissa

Marraskuu on jo lopuillaan, mutta täällä Varsinais-Suomessa ei ole juuri lunta satanut.

Pikkuhiljaa mieleen hiipii pelko, että mitä jos joulu on lumeton? Tähän Nea-tyttärellä oli tosin ratkaisu valmiina. Jos lunta ei tule, niin sitten vietetään kuulema joulu mummilassa Keski-Suomessa, jossa on hänen mukaansa lunta myös jouluna, jos on nytkin.

Näin marraskuun lopulla joulutunnelmaa voi kohottaa piipahtamalla vaikkapa joulumarkkinoilla, jos lumeton ja harmaa maisema meinaa painaa joulufiiliksen nollaan.

Joulumarkkinat

Joulun alla järjestetään runsaasti erilaisia joulutapahtumia ja -markkinoita, joista on iloa koko perheelle.

Me pistäydyimme viikonloppuna Vanhan suurtorin joulumarkkinoilla Turussa. Siellä jopa leijaili hetken aikaa lunta, joka sai tyttären kiljahtelemaan riemusta.

Maistelimme markkinoilla paahdettuja manteleita ja tytär halusi suklaakuorrutteisen omenan, joita voi tehdä myös itse. Yksi makoisa omppu-ohje osui silmiini täältä.

Minä ihastelin joulumarkkinoilla Anita Slotten tekemiä kaislapukkeja sekä Keramiikkapaja Kruukun keraamisia itämaan tietäjiä, eläimiä ja seimiasetelmia.

Herkullisen värikkäitä olivat myös Tilkkutytön käsinvärjätyt langat, joista erikoisimpana voisi mainita kokenillilla värjätyt sinipunaiset langat. Näistä langoista voisi loihtia vaikka mitä ihanuuksia joululahjaksi!

Jos liikut Turun suunnassa ennen joulua, niin Vanhan suurtorin lähettyvillä on käynnissä myös X-mas Art Fair, josta muutamia kuvia myös Pink pionies -blogissani.

Pikkujoulut naapurissa

Meidän perheen pikkujoulusesonki starttasi viime viikonloppuna pienimuotoisesti naapurissa, jossa kokoonnuimme perheinemme runsaan herkkupöydän ääreen.

Valmistimme Yhdysvalloissa suosittua pulled porkia, eli suomalaisittain nyhtöpossua. Possunlihaa haudutetaan uunissa useita tunteja, jolloin siitä tulee suussasulavan pehmeää. Niin hyvää, että harkitsemme korvaavamme tänä jouluna kinkun nyhtöpossulla.

Yhdysvalloissa nyhtöpossua syödään voileivän välissä ja siellä puhutaan niin sanotuista pulled pork sandwicheista, joita mekin päätimme valmistaa. Yksi hyvä ohje löytyy myös Pastanjauhantaa-blogista.

Possun lisukkeeksi paistoimme halloumia, uunissa itse tehtyä bataatti-perunasekoitusta ja pannulla öljyssä paistettuja vihanneksia. Nyhtöpossun makupariksi sopisi myös makoisat uunisipulit tai punajuuri-bataattisalaatti, jonka ohje löytyy Kotilieden parhaat kasvisruoat-kirjasta.

Pikkujouluissa on tapana tarjoilla myös pientä naposteltavaa. Starfish-chilit ovat paitsi todella herkullisia, niin siinä ohella myös aaah, niin tulisia! Täytettyjen chilien ohjeen voit lukea täältä.

On se vaan mukavaa, että joulun lähestyessä on kaikenlaisia tapahtumia, jotka virittävät mielen joulutunnelmaan. Ensi viikolla joulutunnelma tiivistyy, kun keittiössä tuoksuu joululeivonnaiset ja joulukoristeitakin on jo havaittavissa – nähdään silloin!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulumarkkinoilla ja pikkujouluissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X