Joulun parhaat jälkiruoat – 3 luksusjälkkäriä herkkusuulle

Nämä suussasulavat luksusjälkkärit kohottavat talven juhlahetket arjen yläpuolelle. Kokosimme tarjolle mehevää suklaakakkua uudella twistillä, juotavaa tiramisua ja salmiakin ystävän unelman.

Parasta jälkiruokaa on itse tehty jälkiruoka. Kun haluat, että järjestämäsi joulu muistetaan vuodesta toiseen, valmista punaviini-suklaakuorrutteista kakkua, juotavaa tiramisua ja salmiakki-suklaaknäkkereitä. Niissä kaikissa on jotain tuttua ja samalla jotain ihan uutta – unohtumattoman juhlan aineksia.

Lue myös:  Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

Juotava tiramisu – helppo, mutta näyttävä

Nyt tiramisu tarjoillaan juomana. Tiramisun maut toimivat mainiosti jälkiruokadrinkissä. Juotava tiramisu syntyy hetkessä viilennetyistä juomista. Juoman viehätys piilee sen upeassa ulkonäössä ja tekemisen helppoudessa.

Juotava tiramisu

Laita jälkiruokadrinkkiä varten jääpalat edellisenä iltana pakkaseen. Keitä tarjoilupäivänä kahvi ja anna sen jäähtyä. Mittaa sitten ainekset shakeriin, ravista ja tarjoile. Ylellisen jälkiruoan voi kruunata vielä lasiin pyöräytetyllä ihanalla kahvi-sokerireunuksella. Tarjoa juoma tiramisusta tuttujen  savoiardi-keksien kanssa.  Tällä jälkiruoalla hurmaat juhlapöydässä sukulaiset ja ystävät.

Katso resepti: Juotava tiramisu

Salmiakki ja sukklaa – vastustamaton pari

Kuka voisi vastustaa salmiakkia ja suklaata? Herkullinen salmiakki-suklaakräkkeri syntyy ohutnäkkileivästä, maitosuklaasta ja turkinpippurijauheesta.  Karkkimainen herkku sopii paitsi jälkiruoaksi, jouluaaton makeaksi suupalaksi myös lahjaksi. Kannattaa siis valmistaa kerralla tupla-annos.

Salmiakki-suklaakräkkeri

Ohutnäkkileipien väliin sipaistaan suklaatoffeeta ja näkkäreitä paahdetaan kuumassa uunissa.  Uunista tulleen toffeenäkkärin päälle murustetaan suklaata  ja annetaan sen pehmetä. Sen jälkeen pehmennyt suklaa vain tasoitetaan ja  päälle ripotellaan turkinpippurijauhetta. Salmiakki-suklaaknäkkerit viimeistellään kaakaojauheella. Knäkkereiden kannattaa antaa jähmettyä viileässä noin tunnin verran ennen leikkaamista.

Katso resepti: Salmiakki-suklaakräkkeri

Punaviini-suklaakakku sulaa suuhun

Suklaakakku on aina muodissa ja sopii kaikkiin juhliin. Komea tummasävyinen kakku juhlistaa joulupöydän. Herkullisen suklaakakun juju on sen punaviini-suklaakuorrutteessa. Paitsi kuorrutteessa kakun taikinaakin mehevöittää punaviini ja maustaa tumma suklaa ja kaneli.  Fariinisokerilla makeutettu kostutusliemi tuo kakkuun ihanaa paahteisuutta ja nekkumaisuutta. Suklainen kuorrutus viimeistelee makean herkun. Punaviini-suklaakakku on täydellinen joulun pyhien kahvikakku.

Punaviini-suklaakakku

Katso resepti: Punaviini-suklaakakku

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulun parhaat jälkiruoat – 3 luksusjälkkäriä herkkusuulle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X