Joulu

Jouluostoksille Tallinnaan? Shishi ja 2 muuta uutuuskohdetta sisustajalle

Jos kaipaa joulufiilistelyä, kannattaa katsoa merta edemmäksi. Tallinnassa pääsee nauttimaan eurooppalaisesta joulutunnelmasta ja laadukkaista putiikeista, joista löytää joulun ihanimmat lahjat.

Tallinna on helppo ja edullinen joulufiilistelykohde. Vanhankaupungin sydämestä löytyy tietenkin perinteinen joulutori, mutta myös monet liikkeet tarjoavat joulun tunnelmaa ja uniikkeja löytöjä pukinkonttiin. Esittelemme tässä kolme, katso lisää Visit Tallinn -sivulta tai Tallinnan omasta designkartasta.

Lue myös: Mitä lahjaksi sisustajalle? Katso Dekon toimituksen 34 vinkkiä!

shishi liike

Shishi

Joulu kannattaa aloittaa täältä. Shishin jouluinen maailma saa pään pyörälle: katosta roikkuvissa kuusissa ei ole koristeita säästelty, ja laajaa joulukoristevalikoimaa tutkiessa voi hurahtaa useampikin tunti. Shishi sijaitsee Kalamajan uudella Noblessnerin alueella tsaarinaikaisessa sukellusvenetelakan rakennuksessa, jonka huima huonekorkeus ja suuret ikkunat luovat ihanat puitteet joulumaailmalle. Joulukoristeiden lisäksi Shishin kaksi kertaa vuodessa julkaistavaan mallistoon kuuluu vaaseja, tekokukkia ja -puita sekä kynttilöitä. Liikkeen takaa löytyy myös merkin outlet-myymälä, jossa on myös erinomaiset valikoimat ja hinnat.

Peetri 3

Balti Jaaman tori

Balti Jaaman tori

Vastikään remontoidun Baltian aseman torin suunnitteli arkkitehtitoimisto KOKO.  Tässä ainutlaatuisessa kauppapaikassa kohtaavat perinteiset elintarvikkeet, kodintavarat, design, katuruoka ja kahvilat. Yli 300 myyjää käsittävällä torilla on jopa oma panimo, ja siellä myydään myös antiikkia. Tori on ehdoton must-see jo tunnelmansa vuoksi, mutta sieltä tekee loistavia joululahjalöytöjä paikallisista elintarvikkeista ja virolainen designtavaroista.

Kopli 1

estonian design house

Estonian Design House

Laadukasta virolaista designia myyvä liike on Viron muotoilijaliiton perustama. Paikallisten suunnittelijoiden ja muotoilijoiden tuotteita myydään Solaris-kauppakeskuksessa sijaitsevassa tyylikkäässä showroomissa. Täältä löytää uniikit lahjat koko lähipiirille, ja samalla tulee tukeneeksi virolaista muotoilua. Jos ei jaksa ylittää Suomenlahtea, Estonian Design Housella on myös erinomainen verkkokauppa!

Solaris-kauppakeskus, Estonia pst 9.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluostoksille Tallinnaan? Shishi ja 2 muuta uutuuskohdetta sisustajalle

Mummeli

Missä tämä Peetri 3 sijaitsee kuinka pitkä matka satamasta ja millä kulkuneuvolla sinne pääsee?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.