Tähden voi korvata silinterihatulla ja jouluhuoneen sisustaa kasvihuoneeseen – nämä joulukodit hurmaavat kekseliäillä koristeluillaan

Joulun ajan sisustuksessa hyödynnetään perinteisesti tunnelmallisia kynttilöitä, havuja ja joulukoristeita. Kokosimme yhteen ihanimmat joulukodit, joista löytyy inspiraatiota moniin makuihin. Joulun odotus voi alkaa!

Kun kodin valtaa pipareiden ja joulun kukkien sekainen huumaava tuoksu, on joulu vihdoin tullut. Joulun ruokaherkkujen ja joulukukkien lisäksi tunnelmaa kotiin luo harkittu joulusisustus.

Lue lisää: Joulukoristeita muuallekin kuin kuuseen – tässä 5 nokkelaa vinkkiä!

Miltä joulu näyttää sisustusbloggaajan ja käsityöläisen kotona? Entä miten vanhalla sukutilalla valmistuvat viljatuotteet, joita himoitsevat kaikki leivontaan hurahtaneet? Kurkista sisään ihanimpiin joulukoteihin!

Annen ja Ollin ensimmäisestä yhteisestä kodista tuli koti vajaa kuusi vuotta sitten, kun Ollin vanhemmille valmistui eläketalo kylänraitin toiselle puolelle.

Ennen tilalla tuotettu vilja päätyi suuriin teollisuuslaitoksiin ja sitä kautta markettien bulkkitavaraksi. Annen muutettua taloon, perinteikkäällä tilalla on alkanut aivan uusi vaihe. Nyt viljatuotteita himoitsevat maan parhaat kondiittorit ja kokit. Vaikka pariskunnalla riittää joulun alla kiirettä, joulusisustukselle varataan aina aikaa. Vanhan tilan sisustuksessa on yhdistetty vanhoja huonekaluja uudempiin, moderneihin klassikoihin.

Perhe tuo joulun kotiin

Mälkiän perheen joulu syntyy suvun vaalimista perinteistä ja mutkattomasta yhdessäolosta. Joulun alkuperäisen sanoman merkitys on perheelle tärkeämpää kuin tonttuhyppelyt.

”Juhlatunnelma tulee ennemmin jouluevankeliumista kuin valtavista lahjaröykkiöistä”, perheen äiti Elina kuvailee.

Lähes täysin remontoidusta vanhasta huvilasta joulun tunnelmaa toden totta löytyy – vaikka viime jouluna Elina-äiti paljastikin pojille totuuden joulun parrakkaasta ukosta.

Lue lisää: Timo Pakkanen on esiintynyt rakastettuna Joulupukkina jo lähes 60 vuotta: ”En aina muista, minkä ikäinen olen viimeksi sanonut olevani, mutta lapset muistavat aina”

Kolmas koti pilkottaa Nakolinnan ikiaikaisen linnavuoren juurella Paimiossa. Se on Ella Nevan, hänen puolisonsa ja pienen Fransin ihana joulukoti. Jouluun valmistaudutaan siivoamalla, valitsemalla sisustukseen sopivia, pehmeitä vuodevaatteita ja kootaan joitakin harkittuja jouluisia asetelmia. Hyasintteja on oltava joka joulu. Ne muistuttavat ihanasti lapsuuden jouluista.

Maria on käsityöläinen ja sisustusbloggaaja, joka aloittaa jouluvalmistelut usein jo keväällä. Marian joulukoti pursuaa ihania ideoita, joiden avulla joulusisustus on helppo saada tänä vuonna uudelle tasolle. Jouluna koristeita löytyy jopa vessasta.

Joulukuuseen Maria ripustaa taskukelloja, avaimia, pieniä lasipulloja ja vanhoja maitopullojen korkinalusia. Tähden sijasta kokonaisuuden viimeistelee elämää nähnyt silinteri.

Joulusisustus on Muorin harrastus

Yhtä lailla jouluintoilijoita ovat helsinkiläispariskunta René ja Martti.  Hiusmuotoilijat viettävät joulun irlanninterrieri Brunon kanssa kartanonrouvan entisessä mökissä Akaassa. Jouluhulluiksi tunnustautuva pari koristelee kakkoskotinsa ja pihansa itse tehdyillä havukransseilla sekä jouluvaloilla ja kynttilöillä.

Pihan romanttinen kasvihuone muuttuu tunnelmalliseksi oleskelutilaksi, kun istutuslaatikoiden päälle asetellaan istuintyynyt ja vanhaan kaminaan sytytetään räiskyvä tuli.

Mutta mitä olisikaan joulu ilman joulupukkia? Pukin ykköskoti Korvatunturilla on varmasti kaikkien tiedossa, mutta tiesitkö, että Joulupukin piilopirtti löytyy Rovaniemeltä?

Tummin sävyin sisustettu pirtti on kotoisimmillaan juuri ennen joulua, kun kynttilät ja havuasetelmat luovat jouluista tunnelmaa. Joulusisustus on Muorille mieluisa harrastus. Erityisen paljon iloa tuovat itse tuunatut koristeet. Itsetehtyjen koristeiden rinnalle Muori tuo modernimpiakin esineitä. Jokaisessa pirtin huoneessa onkin sopivasti uutta ja vanhaa sulassa sovussa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tähden voi korvata silinterihatulla ja jouluhuoneen sisustaa kasvihuoneeseen – nämä joulukodit hurmaavat kekseliäillä koristeluillaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X