Oho, miten erilaiselta joulutähti näyttää maljakossa! Kokeile itse, mutta muista tehdä tämä asia ensin

Joulutähti on vuodesta toiseen yksi suosituimmista joulukukista. Perinteisen ruukun sijaan kauniin joulukukan voi laittaa myös maljakkoon.

Tutut joulukukat näyttävät aivan uusilta, kun ne laittaa esille erilaisella, perinteisestä hieman poikkeavalla tavalla. Moni joulukukka, kuten hyasintti ja ritarinkukka, kestää hyvin maljakossa, mutta tiesitkö, että myös joulutähti sopii leikkokukaksi?

Lue myös: Joulutähden hoito: Katso, miten saat kasvin kukoistamaan – yksi virhe voi tappaa koko kukan!

Voit napsaista leikkojoulutähtiä esimerkiksi jo kotiin kannetusta ruukussa olevasta joulutähdestä ja asetella varsia ympäri kotia tuomaan raikasta joulutähtitunnelmaa.

Joulutähti leikkokukkana

Kuva: Annabelle Antas

Joulutähti maljakossa on kaunis ilmestys

Tämä ohje on helppo toteuttaa. Tarvitset vain joulutähden, maljakon ja vettä sekä terävän veitsen. Kukka on hyvä käsitellä kuumalla vedellä ennen maljakkoon laittamista, jotta se kestää mahdollisimman kauan.

  1. Leikkaa ruukkujoulutähden versot terävällä veitsellä. Voit leikata yhden tai useamman varren riippuen maljakon koosta.
  2. Kasta varren pää nopeasti kiehuvaan veteen. Upota varsi veteen vinossa, noin 45 asteen kulmassa, niin höyry ei osu kasvin kukkiin.
  3. Kuuma vesi tyrehdyttää valkoisen maitiaisnesteen eikä neste valu ulos. Varren päätä voi pitää vedessä noin viisi sekuntia.
  4. Laita kukkavarsi tai -varret maljakkoon, jossa on raikasta vettä.

Kuumassa vedessä käsitellyt oksat kestävät maljakossa jopa pari viikkoa. Käsitellyistä varsista voi koota myös kauniita jouluisia kukkakimppuja. Yhdistä kimppuun joulutähtien lisäksi esimerkiksi salalia, eukalyptuksen oksia ja punaisia marjoja.

Lue myös: Kukka kuumaan veteen? Ei uskoisi, mutta tämä käsittely saa kukat kestämään – nappaa vinkki kestävän kukka-asetelman tekoon

Joulutähti maljakossa

Kuva: Annabelle Antas

Lue myös: Näin teet sammaleesta joulutähtipallon – katso kuvat

Kukat: kotimaiset joulukukat Kauppapuutarhaliitto / Kauniisti kotimainen. Kuvausrekvisiitta: Stockmann

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 22/2020. Lähteenä käytetty myös Biolanin tiedotetta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oho, miten erilaiselta joulutähti näyttää maljakossa! Kokeile itse, mutta muista tehdä tämä asia ensin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X