Joulutorttukalenteri: Luukku nro 16 – persikka-vuohenjuustotortut

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Tämän päivän tortuntäyte on raikas yhdistelmä persikkaa ja vuohenjuustoa.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla, mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Valmiiksi siivutetut persikkaviipaleet toimivat hyvin leivonnaisissa. Pikavierasvara tehdään torttutaikinasta, persikkasiivuista ja pehmeästä vuohenjuustosta.

Persikka-vuohenjuustotortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 200 g (à 400 g) persikkaviipaleita
  • 120 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  2. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia.
  3. Valuta persikat hedelmämehusta. Tarvitset vain puolet pakkauksesta. Käytä mehu ja loput persikoista vaikka smoothieen tai aamupuuroon.
  4. Täytä torttu vasta paistamisen jälkeen. Pilko osa valutetuista persikoista hienoksi ja sekoita vuohenjuuston joukkoon. Lusikoi tortun päälle vähän vuohenjuustoa ja asettele päälle persikkasiivu. Syö heti.

Valmiit persikkaviipaleet toimivat torttuleivoksissa.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 16 – persikka-vuohenjuustotortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X