Joulutorttukalenteri: Luukku nro 18 – sitruuna-lakritsi-rahkatortut

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Tänään joulutorttu täytetään lakulla ja sitruunakuorella maustetulla rahkalla.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla, mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Lakritsijauhe on ollut parin vuoden ajan kotileipureiden suosikkimauste. Kokeile sitä myös torttutäytteessä.

Sitruuna-lakritsi-rahkatortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 200 g maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  2. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Jos teet lumihiutaletortun, lusikoi täytettä jo ennen leikkaamista taikinan keskelle. Taittele ohjeen mukaan.
  3. Lusikoi täytettä neliön keskelle. Nosta reunat ylös ja nipistä ne kiinni toisiinsa. Käännä ja painele taikinaa vähän littaan. Leikkaa 8 sakaraa ja nipistä niitä vähän päistä.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia. Syö heti.

Sitruuna-lakritsi-rahkatortut ovat yllättävän herkkuja.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Lue myös: Voi-, lehti- vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 18 – sitruuna-lakritsi-rahkatortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X