Joulutorttukalenteri: Luukku nro 19 – suolaisen makeat rusinachutneytortut

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Tämän päivän joulutorttu on täytetty vuohenjuustolla ja vadelmahillolla.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla,  mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Tahmea ja suolaisen makea täyte on aikuiseen makuun. Sekoita joukkoon vielä juustoraastetta, niin suolaisen himo talttuu varmasti.

Suolaisen makeat rusinachutneytortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia + chutneyn tekeytyminen

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 1 ps (40 g) kuivalihaa, esimerkiksi Beef Jerky Original
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 pkt (42,5 g) rusinoita
  • 20 g voita
  • ½ dl lagerolutta
  • ½ dl hillosokeria
  • ½ dl cheddarjuustoraastetta
  1. Hienonna terävällä veitsellä kuivaliha niin hienoksi kuin saat.
  2. Kuullota voissa hienonnettua sipulia ja valkosipulinkynttä hetki. Lisää liha ja rusinat. Kuullota noin 15 minuuttia.
  3. Lusikoi seos pieneen astiaan ja silppua sauvasekoittimella tai teholeikkurilla hienoksi. Lusikoi takaisin kattilaan. Lisää olut ja hillosokeri. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa. Chutney on valmista noin 6 tunnin päästä.
  4. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon. Sekoita juustoraaste ja chutney. Lusikoi täytettä tortun päälle ja paista tortut.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia. Syö heti.

Suolaisen tortun himoon Beef Jerky -juustotorttu.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Lue myös: Voi-, lehti- vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 19 – suolaisen makeat rusinachutneytortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X