Joulutorttukalenteri: Luukku nro 21 – vadelma-valkosuklaatortut

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Joulukuun 21. päivän luukku tarjoaa vadelma-valkosuklaatäytteisen joulutortun.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi, mottonamme: vain mielikuvitus on rajana.

Valkosuklaassa on ihanan pehmeä maku. Raasta sitä hillon joukkoon. Kokeile erilaisia yhdistelmiä. Esimerkiksi vadelmahillon kanssa se sopii loistavasti.

Vadelma-valkosuklaatortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 200 g vadelmahilloa
  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje:

  • Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  • Rouhi suklaa veitsellä hienoksi. Sekoita se hillon joukkoon.
  • Täytä ennen tai jälkeen paistamisen. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia. Syö heti.

Kokeile torttutäytteeseen vadelmahillon ja valkosuklaan seosta.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 21 – vadelma-valkosuklaatortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X