Joulutorttukalenteri: Luukku nro 24 – joulutortussa sinihomejuustoa ja päärynää

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Joulukalenterin viimeisestä luukusta löytyy sinihomejuustolla ja päärynällä täytetty joulutorttu.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla, mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Klassikko! Sinihomejuusto ja päärynä kuuluvat yhteen. Suolaisen ja makean täydellinen liitto kruunaa joulutortut.

Sinihomejuusto-päärynätortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 200 g sinihomejuustoa
  • säilykepäärynäsiivuja

Valmistusohje:

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  2. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia.
  3. Valuta päärynät mehusta. Käytä vain osa. Mehun ja loput päärynät maistuvat smoothien tai puuron joukossa.
  4. Leikkaa paistetun tortun päälle pala sinihomejuustoa ja aseta päälle päärynäsiivu. Syö heti.

Päärynä ja sinihomejuusto kuuluvat yhteen.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Lue myös: Voi-, lehti- vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

Hyvää Joulua!

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 24 – joulutortussa sinihomejuustoa ja päärynää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X