Joulutorttukalenteri: Luukku nro 3 – portviini-luumutorttu

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Joulukuun kolmannen päivän tortun täytteessä maistuu portviini ja luumu.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla, mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Keitä pussillinen luumuja portviinissä. Helppo ja todella herkullinen hilloke valmistuu nopeasti. Purkita kauniiseen purkkiin ja vie vaikka lahjaksi.

Portviini-luumutortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia + hillon tekeytyminen ja jäähtyminen

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte: Luumu-portviinihilloke

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1 dl portviiniä

Päälle:

  • tomusokeria

Valmistusohje:

  1. Pilko luumut ja laita ne kattilaan rusinoiden ja portviinin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  2. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  3. Laita kunkin joulutortun keskelle lusikallinen jäähtynyttä marmeladia.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Syö tortut juuri paistettuina.

Luumu-portviinihillo on helppo tehdä.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Lue myös: Voi-, lehti- vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 3 – portviini-luumutorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X