Joulutorttukalenteri: Luukku nro 6 – kastanja-kaakaotortut

Tervetuloa seuraamaan Kotilieden torttukalenteria. Teemme joulukuussa 24 erilaista joulutortun täytettä, suolaista ja makeaa. Tämän päivän torttu maistuu kastanja ja suklaa.

Joulutortut paistuvat kodeissa jo pikkujoulujen aikaan kuuman glögin kaveriksi. Täytteitä vaihtelemalla uudistat tortut tarjoilukerta toisensa jälkeen. Seuraa Kotilieden torttukalenteria ja saat 24 erilaista täytevinkkiä.

Perinteisissä joulutortuissa on täytteenä luumuhilloa. Viime vuoden somehitiksi nousi vihreällä kuulalla täytetty joulutorttu. Vaihtelusta intoutuneena Kotilieden toimitus päätti kokeilla, mitkä eväät taipuvat joulutortun täytteeksi mottonamme vain mielikuvitus on rajana.

Ranskalaiset laittavat joululeivonnaisiin kastanjaa. Kastanjat ovat ihania paahdettuina, mutta niistä löytyy myös hiilon tapaista tahnaa, jota voi käyttää joulutorttujen täytteenä. Kastanjatahnaa myydään pienessä tuubissa tai hillopurkissa eri merkeillä. Sekoita joukkoon vähän tummaa kaakaojauhetta tai rouhittua suklaata.

Kastanja-kaakaotortut

10 kpl
Valmistusaika 15 minuuttia

Taikina:

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja torttutaikina- tai voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 1 tuubi (78 g) kastanjatahnaa (jos et löydä tuubia kaupasta, etsi hillohyllystä hillopurkin näköistä purkkia)

Päälle:

  • tomusokeria
  1. Sekoita kastanjatahna ja kaakao sekaisin.
  2. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja sen jälkeen haluamaasi tortun muotoon.
  3. Laita kunkin joulutortun keskelle lusikallinen täytettä.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Syö tortut juuri paistettuina.

Kastanja-kaakaotortut tuovat vaihtelua tavallisiin torttuihin.

Mikä taikina joulutorttuun?

Parhaat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Kaupan pakastealtaasta torttutaikinaa saa valmiina, jopa valmiiksi leikattuina levyinä, joten kiire ei ole este maukkaiden torttujen leivonnalle.

Jos haluat tehdä torttutaikinan alusta asti itse kokeile Kotilieden torttutaikinaa, siihen lisätään tilkka konjakkia.  Torttutaikinaan voi lisätä myös rahkaa. Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa tortun täyte.

4 tapaa taitella joulutorttu

Torttutaikina taipuu moneen muotoon, katso hulvaton video torttujen taittelusta.

Lue myös: Voi-, lehti- vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin

Katso myös: joulukalenterin muut luukut

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorttukalenteri: Luukku nro 6 – kastanja-kaakaotortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X