jouluvalot ulkona

Valitse oikeanlaiset jouluvalot ulos – nämä ohjeet haluat lukea ennen valojen hankintaa

Jouluvaloja valitessa ja asentaessa on hyvä muistaa muutama vinkki, joiden avulla valoista voi nauttia rauhallisin mielin.

Jouluvaloja ostaessa mieti, missä käytät niitä. Kun laitat jouluvalot ulos, pitää olla tarkkana. Ulkona ei pidä käyttää muita kuin ulkokäyttöön tarkoitettuja valoja, jotka kestävät kosteutta ja pakkasta.

Valojen muuntajasta voi tarkistaa kotelointitunnuksen, joka kertoo, soveltuvatko valot ulkokäyttöön. Tunnuksella IP44 tai IP43 varustetut valot kestävät pihakäytön.

Lue myös: Jouluvalot 7 tavalla – ideoita jouluvaloilla sisustamiseen

Muista varalamput!

Valoja ostaessa kannattaa ostaa myös varalamput valmiiksi. Näin varmistat, että varalamput ovat samanlaisia ja samantehoisia kuin muut sarjan lamput. Rikkoutuneet lamput on syytä vaihtaa heti, jotta valojen käyttöikä ei kärsi.

jouluvalot ulos turvallisesti

Muista nämä, kun laitat jouluvalot ulos

Sekä ulko- että sisävaloista tulisi löytyä CE-merkintä ja testauslaboratorion merkki (esim. FI, S tai D). Mukana pitäisi olla myös tieto valmistajasta tai maahantuojasta sekä asennus- ja käyttöohjeet niin suomeksi kuin ruotsiksi.

Ulkovaloissa sähköä ei saa johtaa sisältä, vaan pitää käyttää ulkopistokkeita. Vikavirtasuojakytkin parantaa turvallisuutta. Jos johdot vedetään oven tai ikkunan välistä, niiden kulumista on syytä seurata tarkkaan.

Ulkovaloja ei suositella ripustettavaksi liian aikaisin syksyllä ja ne olisi hyvä ottaa myös pois, kun niitä ei enää tarvita. Ulkona roikkuvat valot joutuvat sään armoille ja rikkoutuvat helpommin.

Lue myös: Askartele jouluvalot – katso ohje ja anna valosarjalle jouluinen ilme helposti!

Ei syttyviä materiaaleja jouluvalojen lähelle

Tarkista, etteivät valot ole liian lähellä helposti syttyviä materiaaleja. Lamput voivat kuumentua hyvinkin kuumiksi ja aiheuttaa palovaaran.

Kaikkia valoja on hyvä säilyttää niiden alkuperäisissä pakkauksissa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valitse oikeanlaiset jouluvalot ulos – nämä ohjeet haluat lukea ennen valojen hankintaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X