Joululevyt kohottavat tunnelman.

Kaikkien aikojen parhaat joululevyt – näillä pääset joulutunnelmaan

Kokosimme joululevyjen parhaimmiston niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Jos joulutunnelma on kateissa, se löytyy takuulla näiden levyjen avulla.

Joulu on vain kerran vuodessa, ja niin on myös lukemattomien joululevyjen sesonki. Nämä seitsemän joululevyjen klassikkoa kohottavat tunnelman takuulla jouluiseen arvoonsa!

Eri esittäjiä: A Christmas Gift For You From Phil Spector (1963)

Useissa äänestyksissä kaikkien aikojen parhaaksi joululevyksi valittu tuottaja Phil Spectorin kokoelma kohottaa joulutunnelman riemukkaaksi. Levyllä kuullaan 60-luvun parhaita soul- ja pop-laulajia, kuten Darlene Love ja The Ronettes, joiden tulkinnat tutuista jouluklassikoista ilahduttavat.

Phil Spectorin joululevy sopii juhlaasi, jos haluat pitää tunnelman katossa ja keskustelun keveänä.

Elvis’ Christmas Album (1957)

Elvis tekee levyllä jouluklassikoista omat tulkintansa. Levyllä on kaksi selkeästi erottuvaa puolta: ensimmäisellä puolella tunnelmoidaan esimerkiksi White Christmasin, Here Comes Santa Clausin ja Blue Christmasin tahtiin. Toinen puoli on omistettu hengellisemmille joululauluille, kuten Silent Night.

Tunnelmoi jouluna Elviksen tahdissa, jos haluat hiljentyä juhlimisen jälkeen.

Bing Crosby: Merry Christmas (1945)

Sulavaääninen Bing Crosby julkaisi vuonna 1945 joululevyn, joka nousi pian klassikon asemaan. Tältäkin levyltä löytyvät useimmat amerikkalaiset jouluklassikot, kuten I’ll Be Home For Christmas, Jingle Bells ja Santa Claus Is Coming To Town.

Joululevyt kohottavat tunnelman.

Kuuntele Bing Crosbyn joululevyä, jos kaipaat jouluusi takkapuiden lämpöä, joka on höystetty ripauksella komiikkaa.

She & Him: A Very She & Him Christmas (2011)

Joululevyjen uudempaa aaltoa edustaa näyttelijä Zooey Deschanelin ja muusikko M. Wardin muodostaman duon julkaisu. Yhtye kuulostaa levyllä itseltään, joten klassiset joululaulut saavat kiinnostavan, akustisen asun. Kappaleet kuulostavat suorastaan tuoreilta, vaikka ne on kuullut satoja kertoja aiemminkin.

Tämä levy sopii aattoillan rentoon menoon, kun jouluherkut painavat vatsassa, uusi pyjama on puettu päälle ja lahjakirja odottaa avaamistaan.

Club For Five: Jouluna (2013)

Jouluna sisältää sekä perinteistä joulumusiikkia että kaksi täysin uutta Club For Fiven jäsenten säveltämää joululaulua. Levyllä keskitytään perinteiseen suomalaiseen jouluun, jossa on vahvasti läsnä sekä hengellinen traditio että joulun ilo. Modernin a cappella -äänimaailman rinnalle on nostettu hyvin pelkistettyä ilmaisua ja perinteiset joululaulut soivat luonnollisen kuulaina.

Kuuntele Jouluna-levyä, kun kaipaat kotimaisia klassikoita, mutta olet myös avoin uusille joululauluille.

Joululevyt kohottavat tunnelman.

Jari Sillanpää: Hyvää joulua (1996)

Jari Sillanpään joululevy nousi julkaisunsa jälkeen loppuvuodesta 1996 yhdeksäksi viikoksi Suomen viralliselle albumilistalle ja uudestaan kolmeksi viikoksi loppuvuodesta 1997, ja lunasti näin paikkansa kotimaisten jouluklassikoiden joukossa. Levyllä kuullaan kaikille tuttuja kappaleita, kuten Oi jouluyö ja Valkea joulu, mutta myös hieman tuntemattomampia joululauluja.

Laita Sillanpään levy soimaan, kun haluat kuulla kaunista laulua ja suomalaisia säveliä.

Aino Venna: Aino Vennan joulu (2016)

Aino Venna on viime vuosien parhaita kotimaisia lauluntekijöitä, eikä Venna epäonnistunut myöskään 2016 julkaistulla joululevyllään, jolla hän tulkitsee pinon tuttuja joululauluja. Idea joululevyyn syntyi, kun Venna versioi Joulumaa-kappaleen keikallaan Savoy-teatterissa.

Vennan levyllä kuullaan niin melankoliset jouluklassikot Varpunen jouluaamuna ja Sylvian joululaulu kuin myös iloisemmat Joulupuu on rakennettu ja Joulupukki suukon sai, joten se sopii monenlaiseen joulunviettoon.

Avainsanat

Keskustelu

Joulukirkkoon on mukava mennä laulamaan ja hiljentymään/pysähtymään kaikesta maailman touhusta.

Kommentoi juttua: Kaikkien aikojen parhaat joululevyt – näillä pääset joulutunnelmaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X