Kinkun paistaminen paistopussissa – katso 7 vinkkiä ja onnistut!

Kun kinkun paistaa paistopussissa, saa paitsi mehevän kinkun, myös helposti talteen kinkun paistoliemen. Samalla säästyy uunin perusteelliselta kuuraamiselta. Kokosimme vinkit, miten kinkku paistuu meheväksi paistopussissa.

Paistopussiin tiivistyvä höyry tekee joulukinkusta erityisen mehevän. Kun kinkun paistaa pussissa, saa talteen kinkun paistoliemen. Kinkun liemestä taas syntyy pienellä maustamisella mainio kastike.

Lue myös: Kuinka suuri joulukinkku? Laske Kotilieden kinkkulaskurilla!

Paistopussista on myös se hyöty, ettei joulukinkusta irtoavat nesteet sotke uunia. Kun asetat kinkun paistopussissa uuniin, muista varoa, ettei pussi osu uunin vastuksiin tai seiniin.

Joulukinkku

Jos valitsit tuoreen kinkun sijaan pakastekinkun, suunnittele myös sen sulatusaikataulu Kotilieden vinkein.

Kauanko kinkkua paistetaan?

Kinkku kannattaa laittaa uuniin siten, että lihaisin osa on uunin perällä. Varaa paistoaikaa reilusti. Paistoaika on noin 1,5 tuntia ensimmäistä kiloa kohti ja sen jälkeen noin 1 tunti/kilo, kun kinkun sisälämpötila uuniin laitettaessa on noin +10 astetta.

Paistoaikaan vaikuttaa myös kinkun muoto. Korkea ja paksu kinkku paistuu hitaammin kuin matala ja ohut.

Näin paistat kinkun paistopussissa

  1. Lämmitä uuni 100–125 asteeseen.
  2. Vuoraa uunipelti foliolla
  3. Aseta kinkku rasvapuoli ylöspäin paistopussiin. Laita kinkku paistopussissa foliolla vuoratulle uuninpellille.
  4. Sulje paistopussi, jotta paistoliemi pysyy pussissa.
  5. Leikkaa pussin yläosaan reikä, jotta höyry pääsee ulos eikä pussiin muodostu painetta. Paine voi räjäyttää pussin ja seurauksena on tällöin ikävä sotku.
  6. Työnnä mittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan, luuta vältellen. Luu johtaa lämpöä uunista kinkun sisään. Jos mittari osuu luuhun, mittarin lukemat voivat näyttää virheellistä tietoa kinkun todellisesta kypsyydestä.
  7. Kun laitat kinkun uuniin, katso tarkasti, ettei paistopussi osuu uunin vastuksiin tai seinään.

Milloin kinkku on kypsä?

Kun mietit kinkun kypsyyttä, on lihalämpömittari  paras kaverisi!

Kinkku on mehevää, kun lihalämpömittari näyttää sen sisälämpötilaksi 75 astetta. Jos pidät mureammasta ja pehmeämmästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta non  +80-asteiseksi. Huomaa, että kinkun lämpötila nousee vielä muutamia asteita sen jälkeen, kun se otetaan pois uunista.

Kuorruta kinkku rapsakaksi

Kinkku säilyttää paistopussissa hyvin mehevyytensä. Ei haittaa, vaikkei kinkku saakaan aivan yhtä rapeaa pintaa kuin paljaaltaan uunissa paistettaessa, sillä kypsennetty kinkku kuorrutetaan vielä lopuksi uunissa, jolloin se saa ihanan rapsakan pinnan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kinkun paistaminen paistopussissa – katso 7 vinkkiä ja onnistut!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X