Joulu

Lumikukka leivinpaperista on huippusuosittu askarteluhitti, josta erityisesti ruotsalaiset ovat innostuneet – katso ohje!

Lumikukka on villinnyt Ruotsissa askartelijoita jo pari vuotta. Rantautuuko trendi viimein myös Suomeen?

Lumikukka leivinpaperista on suosittu askartelu länsinaapurissa: #snöblomma-hashtagilla löytyy yli 2500 julkaisua Instagramissa.

Lue myös: Joulutähti ikkunaan tai muualle kotiin – näin taittelet joulutähden itse ilman liimaa

Inspiraationsa leivinpaperista askarreltu lumikukka on saanut ruotsalaiselta Watt & Veke -designyritykseltä, jonka samannäköinen Snöblomma 44 -valaisin on loppuunmyyty. Ilman suosittua valaisinta jääneet ruotsalaiset bloggaajat ja instagrammaajat intoutuivat askartelemaan lumikukkaa muistuttavan koristeen itse ja jakoivat ohjetta. Hitin ainekset olivat kasassa.

Ensimmäiset lumikukka-askartelut on tehty naapurimaassa jo pari vuotta sitten, eikä suosio näytä laantumisen merkkejä. Lumikukan askartelu leivinpaperista onkin helppoa ja nopeaa, jos teet yksipuolisen version. Valmista saa jo yhdessä illassa.

Lumikukan ulkonäköä voi muunnella mieleisekseen tekemällä terälehdistä pyöreäkärkisiä tai teräviä tai käyttämällä enemmän tai vähemmän terälehtiä. Lumikukan voi askarrella myös pahvista. Ota ohje talteen.

Lue myös: Silkkipaperista leikatut lumihiutaleet kuuluvat jouluun – näin askartelet lumihiutaleet paperista oikeaoppisesti!

lumikukka leivinpaperista
Lumikukka leivinpaperista taiteltuna on talven herkkä koriste.

Lumikukka leivinpaperista: Tarvikkeet

Tee lumikukka leivinpaperista näin:

  1. Taita A4-kokoinen paperi neljään osaan. Piirrä paperiin kaareva reuna ja leikkaa paperin nurkka pois, jotta saat soikionmuotoisen mallin.
  2. Piirrä mallin avulla voi- tai leivinpaperiin neljä kuviota, ja leikkaa ne irti.
  3. Taita malli 4 osaan, ja pienennä sitä kauttaaltaan 3 cm. Leikkaa ylimääräinen osa pois. Piirrä pienemmällä mallilla voi- tai leivinpaperiin neljä kuviota. Leikkaa kuviot irti.
  4. Pienennä mallia vielä 3 cm, ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Piirrä pienemmällä mallilla voi- tai leivinpaperiin neljä kuviota. Leikkaa kuviot irti.
  5. Taittele kaikki 12 voi- tai leivinpaperista leikattua kuviota noin sentin levyisiksi haitareiksi.
  6. Taita kaikki haitarit puoliksi, ja liimaa sisäsivut kiinni toisiinsa. Voit pujottaa hiuspinnit hetkeksi haitarien ympärille, jotta liima tarttuu hyvin. Ota pinnit pois, ja avaa sydämenmuotoiseksi muuttuneet haitarit. Jos muut kuin sisäsivut tarttuvat toisiinsa, voit irrottaa ne toisistaan varovasti hiuspinnillä tai hammas- tai cocktailtikulla.Ohje lumikukan askarteluun leivinpaperista
  7. Liimaa samankokoiset sydämet sivuistaan kiinni toisiinsa, jolloin saat kolme kukkaa. Voit halutessasi käyttää yksittäistäkin kukkaa koristeena. Pujota silloin sen keskeltä lanka, ja ripusta lumikukka roikkumaan mieleiseesi paikkaan.Ohje lumikukan askarteluun leivinpaperista Ohje lumikukan askarteluun leivinpaperista
  8. Leikkaa tavallisesta paperista kaksi halkaisijaltaan noin 10 cm kokoista ympyrää. Liimaa toinen ympyrä keskikokoisen lumikukan taakse tueksi.
  9. Kiinnitä toisen ympyrän reunaan teipit vahvikkeeksi molemmin puolin, ja pujota ripustuslanka neulan avulla teippien ja paperin läpi. Liimaa paperi kiinni isoimman ympyrän taakse.Ohje lumikukan askarteluun leivinpaperista
  10. Liimaa kaikki kolme kukkaa päällekkäin, ja ripusta valmis lumikukka mieleiseesi paikkaan roikkumaan.

Askartele lumikukka yksi- tai kaksipuoleisena

Voit tehdä lumikukan yksipuoleisena tai kaksipuoleisena. Yksipuolinen lumikukka sopii hyvin roikkumaan esimerkiksi seinälle tai kaapin oveen.

lumikukka leivinpaperista

Kaksipuolinen lumikukka muistuttaa paljon Watt & Veken versiota ja sopii ikkunalle. Valmista kaksipuolista lumikukkaa varten kaksi kappaletta kolmesta kukasta koostuvaa lumikukkaa.

Jos haluat kaksipuoliseen lumikukkaan keskelle valot, voit liimata valmiiden kukkien väliin paksummasta valkoisesta paperista tai ohuesta kartongista noin 5 cm leveän ja noin 50 cm pituisen suikaleen.

Tee suikaleen kumpaakin päähän reiät ripustusnarun pujottamista varten.

Leikkaa suikaleen kumpaankin pitkään reunaan lyhyitä leikkauksia ja taita reuna sisäpuolelle. Levitä liimaa reunoihin, ja kiinnitä suikale lumikukkiin. Älä liimaa suikaleiden päitä kiinni toisiinsa vaan jätä rako, josta saat lampun ja johdon pujotettua lumikukkien väliin.

Älä jätä lumikukan sisällä olevaa valoa palamaan ilman valvomista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lumikukka leivinpaperista on huippusuosittu askarteluhitti, josta erityisesti ruotsalaiset ovat innostuneet – katso ohje!

Palonarka

Palavat kynttilät kannattaa pitää kuitenkin tarpeeksi kaukana koristeesta, ettei leimahda liekkeihin koko komeus.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.