Lakritsi-taatelikakku on kuorrutettu kinuskilla.

Onko tämä joulun hittikakku? Lakritsi-taatelikakku saa trendikkään suola-kinuskikuorrutuksen

Tuplasti parempaa kuin klassinen taatelikakku – kinuskikuorrute hurmaa ja jännittävä lakritsi viettelee joulun tunnelmaan. Miksi tehdä hyvää, kun voi tehdä jotain todella herkullista?

Klassinen isoäidin ohjeella tehty taatelikakku kuuluu monessa kodissa joulun kahvipöydän kohokohtiin. Taatelikakun ohje kuuluu niihin jouluruokaohjeisiin, jotka kulkevat isoäidiltä lapsenlapsille.

Klassinen taatelikakku on herkullista, mutta joulupöytäkin kaipaa joskus jotain uutta.

Lakritsi on trendimauste

Tämän vuoden yhdeksi hittituotteeksi ovat nousseet kauppojen hevi-osastoille myyntiin tulleet lakritsikuorrutetut taatelit. Ne maistuvat sellaisenaan terveellisenä herkkupalana, mutta niitä voi hyödyntää myös hyvin leivonnassa.

Lakritsijauhetta ei ole taateleissa yhtään liikaa, joten lopullinen versio taatelikakusta tulee maistumaan vain vienosti lakritsille. Juuri sopivasti tuoden jotain uutta tähän klassikkoleivonnaiseen. Näyttävyyttä kakku saa paksusta kinuskikuorrutuksesta.

Leivontahyllyn valmiiksi kinuskiksi keitetty kondensoitumaito on parasta juuri kuorrutteissa. Sen paksu koostumus taipuu hyvin erilaisiin kuorrutuksiin. Jos et löydä valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, osta sokeroitu kondensoitumaitopurkki ja keitä purkkia parin tunnin ajan. Maito muuttuu paksuksi kinuskiksi.

Ripsauta kinuskin päälle vähän sormisuolaa ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Katso myös joulun parhaan taatelikakun ohje!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko tämä joulun hittikakku? Lakritsi-taatelikakku saa trendikkään suola-kinuskikuorrutuksen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X