Paketointi-ideoita joululahjoille

joululahjaElegantti joulupaketti on hallitun hillitty. Siinä on sopivasti väriä ja kiinnostavia yksityiskohtia, vaikkapa lahjanauhaan kietaistu tuoksuva kanelitanko.

Yhdistele yksinkertaista ja ylellistä. Kun aloitat paketointipuuhat, muista että jouluisuus ei välttämättä ole tietystä väristä tai värien runsaudesta kiinni.

Askartele pukinkonttiin hillittyjä, sävyltään maanläheisiä paketteja. Ne erottuvat edukseen kirjavien kuviopaperien joukosta.

Kokeile yhdistää vaaleaa ja ruskeaa. Käytä esimerkiksi pakkauspaperia, uutta tai kierrätettyä, ja kiedo sen ympärille valkoista puuvillanauhaa. Muista mielikuvitus materiaalien valinnassa. Kanttausnauhallakin voi solmia! Joulutunnelmaa niukkaväriseen kokonaisuuteen tuot liittämällä koristeeksi kanelitangon tai pari.

Halutessasi pakettiin kiinnostavaa kontrastia, elävöitä yksinkertainen pakettipaperi, esimerkiksi 40-60-luvun sanomalehtipaperi tai nuottipaperi paksulla organza- tai silkkinauhalla. Koreilemattoman paperin ja hienon nauhan yhdistelmä on kiinnostava. Konaisvaikutelma on selkeä, mutta silti juhlava.

Tuunaa paperia ja paperista

joululahja

Värien käytössä maltti on valttia. Materiaalien muokkaamisessa sen sijaan rohkeus kannattaa ja palkitsee. Lopputulos on persoonallinen. Tuunaa valmis lahjapaperi komeaksi tai hyödynnä paketoinnissa alkujaan toiseen käyttötarkoitukseen ajateltuja materiaaleja.

Kuvioi lahjapaperi itse. Piirrä yksiväriselle vaalealle paperille tai paketointiin sopivalle ylijäämätapetinpalaselle kuvioita pienin piparimuotein ja kulta- ja kimalletussein. Vaihtoehtoisesti leimaile paperille piparirivistö. Anna leimasinvärin kuivua hyvin ennen kuin paketoit paperiin.

Tuunaa kierrätetty yksivärinen paperipussi uudenveroiseksi liittämällä siihen rusetti kaksipuolisella teipillä tai jouluisella haaraniitillä. Halutessasi virittele nauhakin ainutkertaiseksi. Ompele siihen yksityiskohtia vanhasta korusta irronneista helmistä tai askarteluliikkeen lasihelmistä.

Tee lahjakortille tyylikäs ja yksinkertainen piilo vanhan kalenterin talvikuukauden sivusta tai sopivan taipuisasta ja ohuesta tapetista. Pura valmis kirjekuori ja käytä sitä kaavana lahjakortin kuorelle.

Kääräise kauniisti kankaaseen

Muistathan, että paperi ei ole ainoa paketointimateriaali – lahjalle voit loihtia kääreen kankaastakin. Huolellisesti valittu kangas on kätevä ja ekologinen paketointimateriaali, sillä lahjan saaja keksii sille helposti jatkokäyttöä. Materiaalista tulee täten osa lahjaa.

Kääräise viinipullo tai joulumarmeladipurkki kauniiseen liinaan tai palaseen sifonkia tai tylliä. Virkkaa pussukka ja korista se uudella tai kierrätetyllä rintaneulalla.

Ompele kangaspalasesta lahjapussukka ja kirjaile siihen langalla lahjansaajan nimi. Kudo kauniit villasukat ja sujauta lahja sukkaan sisään.

joululahja

Kuvat: Essi Kurkinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustelu

Vähän keksimällä keksittyä… Mikä synti on joulun väreissä? Punaista, vihreää, valkoista ja kultaa sen olla pitää. Minä en pittaa tuon taivaallista ”muodista” ja väkisin väännetystä ”erilaisuudesta”. Minä pidän tontuista, joulupukeista, värivaloista, enkä muuten häpeä sanoa sitä ääneen 🙂 Minun jouluni on amerikkaisen ja perinteisen suomalaisen tunnelmallinen yhdistelmä.

Täällä ei ole mitään jota voisi tehdä toivon että tänne tulee lisää ideoita kiitos jos tulisi

Kommentoi juttua: Paketointi-ideoita joululahjoille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X