Piparkakut joka makuun

Piparkakut joka makuun

Tuoksuvat leivonnaiset kuuluvat erottamattomasti jouluun. Leivo kotiin tai lahjaksi perinteisiä piparkakkuja tai yllätä erilaisilla pikkuleivillä.

Pikkuleipä- ja piparitaikinat voi pakastaa jo hyvissä ajoin ennen juhlaa. Pikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä viikkoja ilmatiiviissä purkissa.

Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparin – helpot ohjeet!

Piparkakut huumaavat tuoksullaan

Kristallipiparit

Joulun parhaat piparit maustetaan perinteiseen tapaan esimerkiksi pomeranssilla ja kanelilla. Kauniin kristallipinnan piparkakut saavat sokerista.

Inkiväärin ystävät ihastuvan Annan mausteisiin piparkakkuihin. Keliaakikkokin voi nauttia joululeivonnaisita, kun piparit ovat gluteenittomia. Piparkakut voi valmistaa myös laktoosittomina.

Lue myös, miten piparkakkuja voi hyödyntää joulukoristelussa. Annamme myös vinkit onnistuneeseen kuorrutukseen.

Pikkuleivät kuudella tapaa

Kookospikkuleivät

Perinteisiin piparkakkuihin kyllästyneen kannattaa kokeilla vaikkapa kookoksella maustettuja pikkuleipiä. Yksinkertaisesta perustaikinasta taas voi valmistaa jos jonkin sortin keksejä.

Romanttiset lemmenleivät saavat suut hymyyn. Hauskoista maapähkinänapeista voi puolestaan loihtia vaikka kuusenkoristeen.

Aikuisten makuun sopivat macaron-leivokset saavat makunsa kermalikööristä ja sopivat hyvin suupaloiksi. Mureat mokkaleivät katoavat suklaan ja kahvin ystävien suihin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piparkakut joka makuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X