Terveisiä jouluun valmistautuvasta Lontoosta

Kävimme perheen kanssa viime viikolla jouluun valmistautuvassa Lontoossa, ja joulutunnelma oli jo selvästi aistittavissa tuossa eläväisessä miljoonakaupungissa.

Sää oli melko kolea, ja sateenvarjoakin tarvittiin lähes joka päivä, mutta se ei kuitenkaan hidastanut tahtia. Neljä päivää suurkaupungissa hujahti nopeasti, ja pakko myöntää, että voisin matkata Lontoon humuun uudestaankin.

Jouluinen suurkaupunki

Joulun alla Lontoo ei ole ehkä ilmojen puolesta parhaimmillaan, mutta vetisestä säästä huolimatta joulun merkkejä on kaikkialla. Kadut ovat täyttyneet jouluvaloista, ostoskeskuksissa soi joulun sävelet ja kauppojen hyllyt notkuvat joulukoristeista, -herkuista ja lahjaideoista.

Viikonlopun aikana aikuiset pörräsivät lelukaupoissa. Yksi suosittu ostospaikka lapsiperheille on Hamleysin lelukauppa, jossa hinnat ovat samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta valikoimat huomattavasti laajemmat.

Toisaalta paikallisissa Toys’r’us- liikkeissäkin on hyvät leluvalikoimat ja hinnat edellistä huokeammat. Shoppailu Lontoossa ei ole kovin edullista, joten kannattaa vähän kierrellä liikkeitä, jos etsii jotain tiettyä.

Joulun alla Hyde Parkiin avautuu Winter Wonderland, joka on jättimäinen huvipuisto täynnä erilaisia vimpaimia ja lukuisia pikkukojuja, jotka tarjoavat niin syötävää, juotavaa kuin monenlaista koristettakin jouluksi. Kiva paikka, vaikka kaupallinen huvipuistomeininki vähän yllätti meidät.

Muistoja matkalta

Muutama päivä suurkaupungissa hujahti nopeasti. Paljon jäi näkemättä, mutta paljon ehdimme kokeakin. Nealle jäi päällimmäisenä mieleen vierailu Natural History Museumissa dinosauruksia hämmästelemässä. Siellä pääsi tutustumaan myös Wildlife Photographer of the year- valokuvanäyttelyyn, joka teki minuun suuren vaikutuksen.

Tykästyimme myös Portobello Roadin tunnelmaan sekä pieniin kojuihin ja kahviloihin katujen varsilla. Ja toki Big Ben ja Tower Bridge olivat upeaa katseltavaa. Tutustuimme myös Jamie Olivierin Recipease-kauppaan, jossa kannattaa piipahtaa, jos ruoanlaitto on lähellä sydäntä.

Muutama matkamuistokin tarttui mukaan. Paperchase-liikkeestä hankimme muun muassa hauskat maatuskakoristeet, vaikka olin vannonut olevani haksahtamatta joulukoristeisiin.

Hankin myös muutamia leivontavälineitä sekä kritiikkiä saaneen Pippa Middletonin Celebrate-kirjan, jossa on kivoja ohjeita perhejuhliin läpi vuoden.

Nyt on sitten reissut reissattu. Seuraavaksi voikin ruveta laittamaan kotia joulukuntoon, sillä joulufiilikset ovat jo kovasti nousussa. Siis ensi viikkoon!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Terveisiä jouluun valmistautuvasta Lontoosta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X