Valosarjojen aikaan

Syksy ja päivien lyheneminen aiheuttavat sen, että tarvitsen lisää valoa ympärilleni.

Aamuisin olisi kirkasvalolamppu tai Valkee-kuulokkeetkin tarpeen, sen verran vaikeaa on joskus kammeta itseään sängyn pohjalta. Minulla ei ole kokemusta kummastakaan, mutta kuulokkeita olen kuullut kehuttavan.

Juuri nyt mieltäni ilahduttavat erilaiset valosarjat, jotka tuovat tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin. Kauppoihinkin on jo ilmestynyt runsaasti kauniita uutuustuotteita ja vaikkei joulu olisikaan vielä ajatuksissa päällimmäisenä, niin tunnelmallisia valoköynnöksiä voi jo hyvin laittaa esille.

Kauniita valosarjoja

Tyttäremme huonetta on jo jonkun aikaa piristänyt tämä valosarja. Tämäntyyliset valot ovat nyt suosittuja ja niitä suorastaan vilisee sisustusblogeissa.

Elloksen Led-valosarja ja Konstmide-valosarjat ovat samankaltaisia, mutta vähän hintavampia vaihtoehtoja.

Kauniita ripustusideoita näille valoille löydät muun muassa Countrysally-blogista ja at Maria’s-blogista.

Olohuoneeseemme valoa tuovat de Cousin Paulin pallovalot, jotka ostin viime talvena Pariisista.

Paikallisessa tavaralossa oli mahdollisuus valita pallojen määrä ja värit, jolloin sai takuulla omannäköisen palloköynnöksen. Oli hassu fiilis kulkea ostoskorin kanssa ja kerätä erivärisiä palloja valosarjaa varten – olisittepa nähneet mieheni ilmeen 😉

Vastaavia pallovaloja myy muun muassa Seita Shop, josta voi tilata myös yksittäisiä palloja.

Kauniita ripustusideoita pallovaloille löydät muun muassa White and black ja All you need is white -blogeista.

Kodin Ykkösessä piipahtaessani tykästyin myös Airamin tallilyhtyihin, jotka henkivät vanhaa aikaa ja sopivat kauniisti myös ulkotiloihin.

Itse tuunatut valosarjat

Tuunasin itse kaksi valosarjaa, joista ensimmäinen on versioni pallovaloista.

Tein pallot langasta ja sokerivedestä, jossa ilmapallot antoivat palloille muodon. Lanka liotetaan sokeriveteen, kieputetaan ilmapallon ympäri ja annetaan kuivua yön yli. Sitten ilmapallot puhkaistaan ja poistetaan lankapallojen sisältä, jonka jälkeen kovettuneet lankapallot pujotetaan valosarjaan.

Hiukan aikaavievä ja sottaisa projekti, mutta lopputulos palkitsee. Sokerivedessä kovetettujen pallojen heikkous on se, etteivät ne kestä vettä.

Toisessa tuunauksessa lisäsin led-valosarjaan paperikukkia.

Kukissa oli valmiiksi reiät keskellä, joten ne oli helppo pujottaa valoihin. Tarvittaessa ne voi kiinnittää teipillä. Tässä projektissa on tärkeää valita valosarja, jossa polttimot eivät kuumene käytössä.

Nyt kun kotimme on täynnä tunnelmallista valoa, pimeät syysillat eivät tunnu yhtään niin synkeiltä.

Entä miten sinä luot tunnelmaa syyskotiin? Joko olet laittanut esiin ensimmäiset valosarjat? Ensi viikolla on aiheena erilaiset kranssit ja ovi- ja ikkunakoristeet. Nähdään silloin!

Keskustelu

Kiitos vinkistä Halpaa 😉

Hei Kati63 ja hyvä hyvä, nyt vaan valoja laittamaan. Ja nyt niistä on vielä enempi iloa, kun kellojakin siirrettiin ja pimeä tulee vielä aikaisemmin.

Tänään kun ajelimme illan suussa kotiin, niin huomasin naapurustossamme useammankin kodin ikkunasta pilkistelevän tunnelmaa tuovia valoköynnöksiä. Eli kyllä niitä alkaa jo olemaan 😉

Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

Meillä on koristettu valoilla vuokra-asuntomme rantapolun kaide. Se muistuttaa Champs-Elyseetä.

Hei AN79. Oi, rantapolun kaide valoilla koristeltuna kuulostaa kyllä ihanalta. En yhtään ihmettele, jos muistuttaa jo Champs-Elyseetä 🙂 Oikein mukavaa viikon jatkoa ja joulun odotusta sinulle!

Kommentoi juttua: Valosarjojen aikaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X