Vanhat astiat sopivat mainiosti jouluasetelmiin – mikä näistä on sinun suosikkisi?

Jouluiset kukka-asetelmat tehdään muistorikkaisiin sinivalkoisiin astioihin. Inspiroidu kuvista ja hyödynnä ideoita omissa asetelmissasi!

Kannullinen kukkia

Kastikekannussa on tarjolla raikkaan värisiä amarylliksiä. Laita astian pohjalle pala kostutettua kukkasientä ja peitä se sammalella. Työnnä lyhyeksi leikatut amaryllikset siihen ja lisää muutama muu kukka, oksa tai köynnös.

Kukkia kastikekannussa

Ota parittomat kahvikupit käyttöön

Kokoelma vanhoja kahvikuppeja seurustelee siniraitaisella vadilla. Sammalella peitetty kostea kukkasieni on turvallinen tuohuksenjalka.

Minikokoiset joulupuut on tehty asettamalla kuusen- ja katajanoksat suuriin puuhelmiin.

 Kynttilät kupeissa

Omenan tuoksua

Omenoista voi vuolla raikkaita ja tuoksuvia kynttilänjalkoja. Puuhelmitähti kannattaa pujotella ohueen taipuisaan rautalankaan, jolloin se pysyy suorana myös vaikka joulukuusessa.

Kynttilät omenoissa

Ajatus on tärkein

Ison kuusen sijaan voit tuoda kotiin pienen taimen ja koristella vaihteeksi vain sen ruukun. Molemmat ruukut on viimeistelty sammalella ja toisen ruukun ympärille on kiedottu kuusenkoristeeksikin sopiva puinen helminauha.

Pieni kuusi ja hyasintti ruukuissa

Yhdistä näyttävästi

Joskus enemmän on enemmän! Vanha pilkkumi on todella näyttävä, kun siihen on asetettu monta pientä joulutähteä. Joskus kaupoista löytää hedelmiä lehtineen, niitä kannattaa ihailla hetki ennen syömistä.

Joulutähdet astiassa

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 8/16.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vanhat astiat sopivat mainiosti jouluasetelmiin – mikä näistä on sinun suosikkisi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X