Muistilista järjestäjälle: Paljonko ruokia noutopöytään?

Noutopöytä sijoitetaan niin, että sen ympärille jää riittävästi tilaa. Pöytää on pystyttävä kiertämään myötäpäivään. Ruoat katetaan ottojärjestyksessä. Miedot ruuat tarjotaan ennen voimakkaan makuisia ruokia.

Noutopöytään tai buffetpöytään varataan ruokaa yhteensä 300–400 g/vieras:

* suolakalaa 50 g

* silliä ja silakkaa 30 g

* kylmiä lihaleikkeleitä 50 g

* alkuruokasalaattia 100 g

* pääruokasalaattia 200 g

* perunoita 2 kpl

* laatikkoruokia 1 dl

* alkuruokakeittoa 1 &12; dl

* pääruokakeittoa 4 dl

* luutonta lihaa tai kalaa 100 g

* lihakastiketta 200 g

* lisäkekastiketta &12; dl

* voileipiä ainoana ruokana 3 kpl

* voileipäkakkua noin sentin pala

* kahvia ja teetä 2 kupillista

Kahvipöydän tarjottavien määrää voi puolestaan arvioida seuraavien sääntöjen mukaan:

*Kilosta kahvia riittää juomaa 50 vieraalle.

*Kilosta palasokeria ja litrasta kahvimaitoa tai -kermaa riittää 50 hengelle.

*Rengasvuokaan tehdystä kahvikakusta tulee 30 viipaletta.

*5 dl:n pullataikinasta tulee 2-3 pullapitkoa tai reilun kokoinen kranssi, 50 pullaviipaletta tai pikkupullaa.

*Neljän munan täytekakusta riittää reilusti kymmenelle, kuuden munan kakku riittää 20 vieraalle.

*Pellillisestä saa 30-50 piirakka tai leivospalaa palojen koosta riippuen.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti