Kata vahvoilla väreillä

Nyt ammennetaan energiaa vahvoista väreistä ja katetaan pöytään iloisia sommitelmia Henri Matissen hengessä.

Ranskalainen taiteilija Henri Matisse (1869-1954) on värien voiman sanansaattaja. Matissen hallitun värikylläistä tyyliä voi kutsua koristeelliseksi ja kukoistavaksi.

Erilaiset kukka- ja kasviaiheet esiintyvät Matissen töissä nuoruuden asetelmamaalauksista vanhuuden paperileikkaustöiden aikaan, jolloin hän ei itse jaksanut enää maalata. Paperileikkaustekniikalla Matisse myös suunnitteli lasimaalaukset ja kirkkotekstiilit kokonaistaideteokseensa Vencen kappeliin Etelä-Ranskassa.

Kun kaipaus valoon, lämpöön ja kiinnostaviin matkakohteisiin iskee, voi oloa helpottaa kattamalla pöytään runsaasti värejä.

Ensimmäisen kuvan kattaus: Kortissa on Henri Matissen työ Katettu pöytä vuodelta 1908. Mustikanvärinen Koko-lautanen 15,90 e, Iittala. Soikea sininen kulho 0,50 e, Kierrätyskeskus. Ornamenttikuvioinen Pergola-keittolautanen 21,10 e, Stockmann.

Toisen kuvan kattaus: Lasihedelmät 15 e/kpl ja vihreä jalallinen lasivaasi 35 e, Osto & Myynti. Punainen Gustafsbergin maljakko 25 e, Firma Hado. Punainen lasimaljakko 13,70 e, ja kirkas jalallinen tarjoiluastia 29 e, Stockmann. Pöllö-pullonsulkijat 8 e/kpl, Loftis. Koko- ja Teemalautaset 10,60-15,90 e, Iittala. Kastehelmi-kulho 62 e, Kauppahuone Keko.

Kolmannen kuvan kattaus: Vihreä Birdie-pullonavaaja 13 e, Loftis. Keltainen juomalasi 8 e, turkoosi lasi 5 e ja Miranda-nekka 23 e, Kauppahuone Keko. Punaiset lasit 1 e/kpl, Kierrätyskeskus.

Neljännen kuvan kattaus: Inger Perssonin Pop-kannu 240 e, Bisarri. Punavalkoinen pellavaservetti 6,90 e, Moko Market. Pöytäliina Amy Butlerin sisustussatiinia 28,50 e/m ja taustalla punaisena verhona Lynnie-pellavaa 13,70 e/m, Eurokangas.

Lue myös:
Harmaa hurmaa kattauksissa

Kuvat: Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kata vahvoilla väreillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X