Kattausvinkkejä kotiin

Kevään myötä on aika kattaa pöytä koreaksi, joko juhlia varten tai vaikka vaan ihanan aurinkoisen viikonlopun kunniaksi. Muutama uusi astia piristää kattauksia, mutta kaunis kattaus syntyy myös ilman hankintoja, luovasti vanhoja astioita yhdistellen.

Hempeä muumikattaus on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi tutut muumimukit katetaan myös juhlapöytään vanhojen perintöposliinien seuraan.

Mustavalkoinen kattaus on graafinen, nuorekas ja rento. Kun astioiden värimaailma pysyy minimalistisena, on yhtenäinen kattaus helppo koota myös eriparisista astioista – mainio vinkki isoja juhlia järjestävälle.

Värikäs kattaus toimii väriterapiana ja antaa energiaa. Vahvoilla väreillä kattaessa kaapeista kaivetaan kaikista kirkkaimmat astiat ja esineet, joita sekoitetaan surutta keskenään.

Harmaan sävyinen kattaus huokuu harmoniaa. Harmaalla taitettujen sävyjen kirjo on yllättävän kaunis ja kiehtova, ja hillityt sävyt sopivat saumattomasti toisiinsa.

Kuvat: Mirva Kakko ja Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Hei Kotiliesi! Aivan ihana tuo Muumikattaus! Äidilläni on juuri tuo vaaleanpunainen kaadin, sekä myös sokeriastia. Minulla on Apila-kakkuvati ja tyttärelläni om Muumimukeja. Tuntuu kotoiselta katsella kuvaa. Muutkin kattaukset ovat mukavia!

Kommentoi juttua: Kattausvinkkejä kotiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X