Erilaisia juureksia kulhossa

Kaunis kattaus: Sadonkorjuujuhlat

Sadonkorjuujuhlissa pääosassa ovat tuoreet kotimaiset vihannekset. Näissä juhlissa kukkakoristeet voi hyvin korvata värikkäillä ja koristeellisilla vihanneksilla!

Pimenevät elokuun illat houkuttavat järjestämään sadonkorjuujuhlat. Elokuu onkin hyvää aikaa ulkojuhlille. Illat ovat jo hämäriä mutta vielä lämpimiä, ja kesän sato on tuoretta ja monipuolista.

Kattausvinkkejä

Viljankorret sopivat hyvin viinilasin koristeiksi. Leikkaa varret sopivan mittaisiksi ja solmi pari kortta kauniilla rusetilla lasin jalkaan kiinni. Korsia voit myös käyttää lautasliinarenkaissa (kuva 3). Kiinnitä viljankorret ohuella narulla tai metallilangalla lautasliinarenkaaseen.

Viini- tai pihlajanmarjatertut sopivat värikkäiksi jälkiruokakulhon koristeiksi (kuva 1).

Puolukan- ja mustikanvarvut koristavat laseja ja lautasliinarenkaita.

Tee vihanneksista näyttävä asetelma pöydän keskelle (kuva 4). Nämä koristeet eivät mene hukkaan, koska ne voi hyvin syödä vielä juhlien jälkeenkin. Vihannesten sommittelussa voit käyttää apuna hammastikkuja. Laita vihannekset kiinni toisiinsa hammastikuilla, jolloin ne pysyvät paikoillaan. Vihanneksiin ja hedelmiin voi myös kiinnittää hammastikkuun teipatun paikkakortin (kuva 2).

Juuttikankaasta on helppo tehdä pienet leipäpussit jokaiselle ruokailijalle. Leikkaa kankaasta pieni neliö, pujottele naru kankaaseen ympyrän muotoon, kiristä pussiksi ja viimeistele viljankorsilla. Samoja pusseja voit hyödyntää esimerkiksi joulupöydässä. Vaihda korsien paikalle vain jouluisemmat koristeet, esimerksi kävyt  tai pienet piparkakut. Säkkikankaasta voi ommella myös isomman tarjoilusäkin kokonaiselle leivälle.

Vinkki:

  • Pimenevään iltaan luot tunnelmaa kynttilöillä ja puutarhavaloilla. Kynttilät sopivat perinteisesti juhlapöytään, mutta ovat kauniita myös puutarhajuhlissa. Valaise juhlaa valmiilla riippulyhdyillä tai tee lyhdyt itse lasipurkeista ja rautalangasta. Muista paloturvallisuus lyhtyjen ja kynttilöiden kanssa!
  • Varaa vieraille vilttejä valmiiksi ulos, näin juhliat viihtyvät ulkosalla pidempään. Kutsussa voi myös esittää pyynnön, että jokainen vieras tuo oman viltin mukanaan.
  • Poimi tästä maistuva sadonkorjuujuhlamenu.

 

Muita helppoja ohjeita:

Askartele juhlien pöytäkoristeet

Nopeat ja helpot juhlatarjoilut

Avainsanat

Keskustelu

Meillä juhlat pidettiin viime vuonna isossa teltassa ulkona. Pyysimme kaikkia tuomaan oman koristetyynyn istuimeksi teltan lattialle. Kaikki toivat kiltisti ja emäntä säästyi päänvaivalta miten muuttua kahdeksikymmeneksi tyynyksi.

Kommentoi juttua: Kaunis kattaus: Sadonkorjuujuhlat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X