Juhlat

Kutsu – katso vinkit milloin kutsukortti juhliin kannattaa lähettää ja mitä siihen kirjoitetaan!

Vieraat voi kutsua juhliin monella tavalla. Valitse oma tyylisi ja mieti hetki, mitä haluat kutsulla viestiä, sillä persoonallisella kutsulla ilahdutat vastaannottajaa. Kokosimme tähän vinkkejä ja pienen muistilistan kutsun tekemistä varten.

Perinteinen kirjeitse saapuva kutsu on kaunis ja mieleenpainuva ele. Se tavoittaa nekin, jotka eivät käytä, Facebookia, sähköpostia tai lue tekstiviestejä.

Milloin lähettää kutsu?

Kutsut on hyvä lähettää viimeistään kolmea viikkoa ennen juhlatilaisuutta. Vastausta kannattaa pyytää noin viikon kuluessa. Silloin ehtii vielä kutsua nekin, jotka oli joutunut jättämään alkuperäisen vieraslistan ulkopuolelle.

Suloiseen suveen keskitetään valmistujaiset, häät ja rapujuhlat, joten viikonloput menevät kuumille kiville. Ilmoita vieraille siis kesäjuhliesi ajankohta noin pari kuukautta ennakkoon.

Varaa päivämäärä

Mikäli et ole ennättänyt päättää juhliesi teemaa, mutta haluat sen näkyvän kutsussa, lähetä ennakkoon ”varaa tämä päivä” -viesti. Se voi kulkea sähköpostissa, joskin varttuneemmalle väelle on järkevintä lähettää perinteinen postikortti.

Valitse viestintäväline

Teksti- , Facebook-,  Messenger- tai WhatsApp-viesti soveltuu ystävien kutsumiseen ex tempore -grillijuhliin.  Facebook-viestit toimivat parhaiten tapahtumaa varten perustetuissa ryhmissä, vaikka luokkakokouksen tai polttareiden suunnitteluun. Lisäelävyyttä rentoihin synttäreihin ja tupareihin tervetulleeksi toivottava sähköpostikutsu saa teemaan sopivista kuvista.

Arvokkaiden elämän virstanpylväiden, kuten häiden tai pyöreiden vuosien täyttämisen kohdalla parhaiten toimii edelleen kutsukortti.

Suunnittele kutsun tyyli

Kultareunainen kutsu

Perinteisimmillään kutsukortti on kauniille kartongille painatettu. Lisäarvokkuutta saa metallipainatuksista ja käsintehdystä paperista. Kutsu viestii juhlan tunnelmasta. Siksi rennoilla puutarhajuhlilla kultahääpäiväänsä juhlistava pari voi valtuuttaa lapsenlapset askartelemaan iloiset kutsukortit. Digikuva-aika tarjoaa mainiot työkalut persoonallisten kutsukorttien toteuttamiseen.

Kutsu - farkkutyyli

Muista merkitä nämä kutsuun!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kutsu – katso vinkit milloin kutsukortti juhliin kannattaa lähettää ja mitä siihen kirjoitetaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.