kutsu

Kutsu – katso vinkit milloin kutsukortti juhliin kannattaa lähettää ja mitä siihen kirjoitetaan!

Vieraat voi kutsua juhliin monella tavalla. Valitse oma tyylisi ja mieti hetki, mitä haluat kutsulla viestiä, sillä persoonallisella kutsulla ilahdutat vastaannottajaa. Kokosimme tähän vinkkejä ja pienen muistilistan kutsun tekemistä varten.

Perinteinen kirjeitse saapuva kutsu on kaunis ja mieleenpainuva ele. Se tavoittaa nekin, jotka eivät käytä, Facebookia, sähköpostia tai lue tekstiviestejä.

Milloin lähettää kutsu?

Kutsut on hyvä lähettää viimeistään kolmea viikkoa ennen juhlatilaisuutta. Vastausta kannattaa pyytää noin viikon kuluessa. Silloin ehtii vielä kutsua nekin, jotka oli joutunut jättämään alkuperäisen vieraslistan ulkopuolelle.

Suloiseen suveen keskitetään valmistujaiset, häät ja rapujuhlat, joten viikonloput menevät kuumille kiville. Ilmoita vieraille siis kesäjuhliesi ajankohta noin pari kuukautta ennakkoon.

Varaa päivämäärä

Mikäli et ole ennättänyt päättää juhliesi teemaa, mutta haluat sen näkyvän kutsussa, lähetä ennakkoon ”varaa tämä päivä” -viesti. Se voi kulkea sähköpostissa, joskin varttuneemmalle väelle on järkevintä lähettää perinteinen postikortti.

Valitse viestintäväline

Teksti- , Facebook-,  Messenger- tai WhatsApp-viesti soveltuu ystävien kutsumiseen ex tempore -grillijuhliin.  Facebook-viestit toimivat parhaiten tapahtumaa varten perustetuissa ryhmissä, vaikka luokkakokouksen tai polttareiden suunnitteluun. Lisäelävyyttä rentoihin synttäreihin ja tupareihin tervetulleeksi toivottava sähköpostikutsu saa teemaan sopivista kuvista.

Arvokkaiden elämän virstanpylväiden, kuten häiden tai pyöreiden vuosien täyttämisen kohdalla parhaiten toimii edelleen kutsukortti.

Suunnittele kutsun tyyli

Kultareunainen kutsu

Perinteisimmillään kutsukortti on kauniille kartongille painatettu. Lisäarvokkuutta saa metallipainatuksista ja käsintehdystä paperista. Kutsu viestii juhlan tunnelmasta. Siksi rennoilla puutarhajuhlilla kultahääpäiväänsä juhlistava pari voi valtuuttaa lapsenlapset askartelemaan iloiset kutsukortit. Digikuva-aika tarjoaa mainiot työkalut persoonallisten kutsukorttien toteuttamiseen.

Kutsu - farkkutyyli

Muista merkitä nämä kutsuun!

  • Tarkka osoite. Mikäli paikalle on vaikea löytää, liitä mukaan kartta ja ajo-ohjeet sekä neuvot julkisilla kulkuvälineillä liikkujille.
  • Päivämäärä ja ajankohta: Jos juhlat alkavat täsmälleen iltakuudelta, se tarkoittaa klo 18.00. Haluatko pitää open house -tyyppiset kutsut, jonne saa tulla klo 18−20 välillä? Ilmoita se selvästi. Kerro myös juhlien päättymisaika. Se helpottaa sekä niitä, joita joku tulee noutamaan että taksitilausten suhteen.
  • Pukukoodi: tumma puku, rennompi smart casual vai epämuodollinen casual. Kerro mahdollissita erityisolosuhteista. Jos juhlissa tasapainoillaan rantakalliolla tai istutaan ulkona illan viiletessä, on hyvä, että vieraat osaavat varautua mukavilla kengillä ja varavillapaidoilla.
  • Kerro, onko tarjolla päivällinen, kahvitarjoilu vai pikkunaposteltavaa. Tällöin kukaan ei tankkaa täyttä ateriaa ennen juhliin lähtöä tai saavu paikalle maha nälästä muristen. Mainitse, toivotko vieraiden tuovan jotakin. Ei ole kohtuutonta toivoa näiden tuovan sen verran viiniä, jonka nämä arvioivat itse kuluttavansa, jos isäntäväki kustantaa rapuillallisen. Fiksu vieras kysyy tuomisten tarvetta ilmoittautuessaan tilaisuuteen.
  • Mihin päivään  mennssä toivot vieraita ilmoittautumaan.  Jos käytät pitopalvelua, sovi jo sopimusta tehdessäsi, milloin ruokailijoiden määrä pitää lyödä lukkoon.
  • Kysy erityisruokavaliosta ja ruoka-ainerajoituksista.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kutsu – katso vinkit milloin kutsukortti juhliin kannattaa lähettää ja mitä siihen kirjoitetaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X