Vaaleanpunainen naistenpäivän korttipohja

Lähetä naistenpäivän e-kortti!

Naistenpäivä koittaa 8. maaliskuuta, jolloin naisia juhlitaan ympäri maailmaa!

Kotilieden suosituissa e-korteissa on kortteja naistenpäivän kunniaksi. Lähetä Kotilieden naistenpäivän e-kortti ystävälle, tuttavalle tai läheiselle!

Vakiintunut juhlapäivä

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään aina 8. päivä maaliskuuta. Monissa maissa naistenpäivä on pyhäpäivä, ja myös YK:ssa juhlitaan naistenpäivää.

Naistenpäiväksi vakiintui 8. maaliskuuta vuonna 1975. Päivä perustuu yli sata vuotta sitten New Yorkissa tapahtuneeseen naisten tekstiilitehtaassa toteuttamaan lakkoon. Naistenpäivänä kiinnitetään huomiota tasa-arvon ja naisten oikeuksien toteutumiseen ympäri maailman.

 

Kotilieden e-kortteihin pääset tästä linkistä.

Avainsanat

Keskustelu

Naistenpäivän kunniaksi ehdotan, että käytämme kaikki keinot kehitysmaiden naisten arkipäivän elämän auttamiseen.
Jos et tahdo katsoa kauaksi: on lähellämmekin kärsiviä. Perheväkivaltaa vastaan taistelemaan kaikki! Kukat yksinäisille naapureille.
Miksi pitäisi lähettää imelä kortti jollekin naistenpäivänä tai vaatia miestyökavereilta kukkia?

Naistenpäivä on mielestäni ihan hyvä juttu, mutta ihmisenpäivää pitäs viettää
joka päivä.

Naistenpäivän kunniaksi voitais päättää, että naisen tienaama euro onkin tästälähin 1,2 euroa. Ilman naisia ei olisi miehiäkään, äidithän ovat naisia ja useinmiten vielä työssäkäyviä.

Naistenpäivä on naisille,juhlinnan paikka.Jotenka ottakaamme se juhlapäiväksi.Olemme kaikki,naiset sen ansainneet.Hyvää naistenpäivää kaikille.

Kukkako kämmenellä, tuo oli todella osuva kommentti, johon voin itsekin täydestä sydämestäni yhtyä! Täällä meillä Suomessa on jo täydellinen tasa-arvo. Itse en tosiaan aio lähettää mitään imelää naistenpäiväkorttia, olisi hyvä idea käyttää nekin lantit sellaisten naisten hyväksi jotka sitä todella tarvitsevat.

Mielestäni Suomessa tasa-arvo ei vielä toteudu kuin osittain. Toki naisten asema työelämässä on parempi mm.päiväkotien vuoksi kuin vuosikymmeniä sitten, mutta todellisesta tasa-arvosta on kyse vasta silloin, kun niin naisella kuin miehelläkin on tilaa omalle elämälleen, tunteilleen ja tarpeilleen yhtäläisesti.

Suosittelen Kirsiterhikille asumista kehitysmaan naisten keskuudessa työtä tehden heidän kanssaan ja sitten puhumaan ”todellisesta tasa-arvosta”. Olen asunut heidän luonaan ja nähnyt ettei ollut edes arvoa naisilla -saatikka sitten tasa-arvoa! Vai tarkoittaako tasa-arvo meille eri asioita kuin kehitysmaiden ihmisille? Suomessa on monia mahdollisuuksia!

Kommentillani tarkoitin lähinnä suomalaisen miehen ja naisen välistä parisuhdetta, siinä missä perhe-elämää yleensäkin. Sinä päivänä, kun koti ei ole suomalaiselle naiselle vaarallisin ja todennäköisin väkivallan kohtaamisen paikka, poliisia ja sosiaaliviranomaisia ym. ei asian tiimoilta työllistetä ja turvakodit käyvät tarpeettomiksi, on tasa-arvo savutettu.

Hyvä Kirsiterhikki.Puhut asiaa.Minäkin toivon perheväkivallan häviävän tästä maailmasta. Jaksammeko vielä uskoa rakkauden (Rakkauden!) voittoon?!

Kommentoi juttua: Lähetä naistenpäivän e-kortti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X